Makine Haber

İnci Holding, ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ araştırmasında yine 3 iştirakiyle yer aldı

İnci Holding, İstanbul Sanayi Odası’nın sanayi sektörünün en değerli verilerini oluşturan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ araştırmasında yine 3 iştirakiyle birden yer aldı. Maxion İnci listede 145. sırada yer alırken; İnci GS Yuasa 200., Maxion Jantaş ise 401. sırada yer aldı.

  • 02 Haziran 2021
İnci Holding, ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ araştırmasında yine 3 iştirakiyle yer aldı

Türkiye’nin köklü kuruluşlarından İnci Holding, İstanbul Ticaret Odası (İSO) tarafından her yıl açıklanan İSO 500 listesinde üç şirketiyle yer aldı. Holdingin sektörlerinde önde gelen iştirakleri İnci GS Yuasa, Maxion İnci ve Maxion Jantaş ‘Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ arasında yer aldı. 145. sırada yer alan Maxion İnci ile 200. sırada yer alan İnci GS Yuasa ilk 200 arasındaki yerlerini korurken; Maxion Jantaş ise 401. sırada yer aldı.

Gök: “Dünya devi şirketlerin güvenilir ortağıyız”
Araştırmanın sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, “15 yıl önce ilk defa girdiğimiz bu prestijli listede, 3 iştirakimizle istikrarlı bir biçimde yer almanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 69 yıllık bir kuruluş olarak; bugün İnci Holding çatısı altındaki 10 şirketimiz, 9 fabrikamız ve 3 bin çalışanımızla ağırlıklı olarak otomotiv tedarik sanayiinin önemli bir oyuncusu, sektöründe dünya devi şirketlerin güvenilir ortağıyız” dedi.
Toplam üretimlerinin yüzde 60’ını dünyanın 100’den fazla ülkesine ihraç ettiklerini ifade eden Gök, şunları söyledi: “ABD’den Almanya’ya, Rusya’dan Venezuela’ya araçlar, Manisa’da ürettiğimiz akü ve jantlarla ilerliyor. İştiraklerimizle Türkiye ekonomisine, istihdamına ve ihracatına katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemizi kalkındırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Bu istikrarlı sonuçlarımız da, işimizi doğru yaptığımızın bir kanıtı niteliğinde. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ