İmalat sanayi 30’uncu kez WIN Eurasia çatısı altında bir araya gelecek

WIN Eurasia 2024 Fuarı, 17 ülkeden 660’un üzerinde katılımcı firma ile yaklaşık 102 ülkeden 39 binin üzerinde sektör profesyonelini aynı çatı altına bir araya getirecek. “Endüstri Gelecekle Buluşuyor” ana temasıyla düzenlenecek ekinlik, 5-8 Haziran tarihleri arasında kapılarını açacak.

  • 29 Mayıs 2024
İmalat sanayi 30’uncu kez WIN Eurasia çatısı altında bir araya gelecek

WIN Eurasia, 5-8 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde 30’uncu kez imalat sanayine kapılarını açacak. 30 yıldır imalat sanayinin tüm bileşenlerini bir araya getiren etkinlik, 2024 organizasyonunda imalat sanayindeki yeniliklere ev sahipliği yapacak. Bu yıl altı salonda toplam 55 bin metrekarelik fuar alanında; enerji, elektrik, elektronik teknolojileri, kaynak ve robotik kaynak teknolojileri, lojistik, tedarik zinciri yönetim, iç lojistik çözümleri, endüstriyel üretim makinaları, endüstriyel otomasyon ve fabrika otomasyon sistemleri sektörlerinde faaliyet gösteren yüzlerce firma en yeni ürünlerini sergileme fırsatı bulacak.
Nokia ve Türk Telekom sponsorluğundaki 5G, Dijital Fabrikalar, Yapay Zekâ, Endüstri 5.0 ve Metaverse alanının yanı sıra, Hidrojen Özel alanı ve ComVac Kompresör, Vakum ve Basınçlı Gaz Ekipmanları ve Teknolojileri Özel Alanı da fuarda yer alacak. Ziyaretçiler, 40 markanın bir araya gelerek inşa ettiği, 30 farklı 5G kullanım senaryosunun Türkiye’de ilk defa eş zamanlı entegre bir şekilde çalışacağı demo fabrikayı, 5G Arena Özel Alanı’nda görebilecek. Yaklaşık 500 metrekare alanda kurulacak demo fabrika 5G hızıyla deneyimlenecek.
Fuar kapsamında, MAKFED ve MAİB’in destekleri ve Hannover Fairs Turkey’in global ağı ile beraber Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Çekya, Fas, İran, Irak, Ürdün, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Mısır, Polonya, Romanya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Tunus, Özbekistan’dan olmak üzere 22 ülkeden 250’den fazla nitelikli satın almacı İstanbul’da ağırlanacak ve katılımcı firmalarla B2B görüşmeler düzenlenecek.

Dalgakıran: “Birçok sektör için olduğu gibi makina sektörü için de önemli bir fuar”


Makina imalatçısı 55 bine yakın firmayı temsil eden 33 derneği çatısı altında bir araya getiren Türkiye Makina Federasyonu (MAKFED) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, dernek olarak sektörün yenilikçi ürünlerini tanıtması ve dünyadaki trendleri takip etmesi için WIN Eurasia’da olacaklarını söyledi. Fuarın sektörün gelişimi için önemli bir platform olduğunun altını çizen Dalgakıran, “Fuarlar dünya ticaretine açılmak ve başarılı ihracat çalışmaları gerçekleştirmek için önemli merkezler. WIN Eurasia birçok sektör için olduğu gibi makina sektörü için de önemli bir fuar. Bu noktada üreticilerimize hem yeni teknolojilerini hem de öne çıkan ürünlerini sergileme fırsatı sunuyor. Hepimizin fuarlardan en büyük beklentisi uluslararası satın alma profesyonellerinin gelerek ikili görüşmeler yapmaları. WIN Eurasia da bu konuda sektörümüze yüksek verim sunuyor. Üreticilerimiz dünyanın farklı noktalarından gelen profesyoneller ile görüşerek yeni iş birliklerine imza atıyorlar ve bu sayede ülke ekonomisine de katkıda bulunuyorlar. Sektörümüz WIN Eurasia’yı oldukça önemsiyor ve verimli buluyor. Her geçen yıl katılan üretici sayımız da artıyor. Fuar gerek aktiviteler gerekse katılımcılar bazında üreticilere verimli bir zemin sunuyor. Gelecek yıl organizasyonunda WIN Eurasia’ya daha çok üreticimizin katılmasını bekliyoruz. Verimli geçen fuarın ardından böylelikle ihracatta rakamlarımızı daha da kolaylıkla artırabileceğiz” dedi.

Mengül: “17 ülkeden 660’ın üzerinde firma katılacak”


Fuarın 30’uncu yaşını “Endüstriyi Gelecekle Buluşuyor” mottosuyla kutladıklarını belirten Hannover Fairs Turkey WIN Eurasia Proje Yöneticisi Sena Mengül, “Fuarımıza 17 ülkeden 660’ın üzerinde firma katılacak. Bunun yanı sıra 55 bin metrekarelik alanımızda Almanya, Çin, Kore ve Tayvan ülke pavilyonlarını ağırlayacağız. Fuarımız bu anlamda uluslararası katılımı olan, Ticaret Bakanlığı’nın ve her yıl KOSGEB‘in teşvik listesinde yer alıyor” diye konuştu.
Enerji ve elektronik teknolojileri, endüstriyel otomasyon teknolojileri, iç lojistik, depolama, tedarik zinciri, endüstriyel imalat makineleri, kaynak, yüzey işlem, robotik sistemler gibi, bir fabrikada üretim aşamasında olması gereken bileşenlerin birçoğunun fuarda yer alacağını belirten Mengül, şöyle konuştu: “Nokia ve Türk Telekom sponsorluğundaki 5G, Dijital Fabrikalar, Yapay Zekâ, Endüstri 5.0 ve Metaverse alanının yanı sıra, Hidrojen Özel alanı ve Kompresör ve Basınçlı Hava Özel alanı ile fuara ayrı bir renk katacak. Robot, Metaverse, otomasyon çözümlerinin yansıra diğer alanda da Hidrojen ve Yeşil Dönüşümde Türkiye ve dünyadaki yeni teknolojileri nasıl hayata geçireceğimizi masaya yatıracağız. 5G ve Dijital Fabrikalar alanında Geleceğin fabrikasını inşa edeceğiz, ilk defa Endüstri 5.0, Yapay Genel Zeka ve 5G entegrasyonu ile 30 farklı firmanın bir araya getireceği bir dijital fabrika inşa edeceğiz, Demo fabrika yaklaşık 500 m2’de kurulacak ve 5G hızıyla deneyimlenecek.”
Fuar kapsamındaki panellerle ilgili bilgi veren Sena Mengül, “İki ayrı sahnede dört gün panel programları ve keynote konuşmacılarla sektörün sorun ve çözümlerini konuşacağız. Bu yıl konferans programında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yürüttüğü bir proje olan Sanayide Kadın Eli Projesi’ni işleyeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ