Makine Haber

Makine imalat sektörünün nabzı BUMATECH’te atacak

Bursa Metal İşleme Teknolojileri, Sac İşleme Teknolojileri ve Otomasyon fuarlarını tek çatı altında buluşturan Bumatech, 28 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek. 300’den fazla firma ve firma temsilciliğinin ürün ve hizmetlerini sergileyeceği etkinlik, 40 binden fazla ziyaretçi ağırlayacak.

  • 05 Kasım 2019
Makine imalat sektörünün nabzı BUMATECH’te atacak

Bursa Metal İşleme Teknolojileri, Sac İşleme Teknolojileri ve Otomasyon fuarlarını tek çatı altında buluşturan Bursa Makine Teknolojileri Fuarları (BUMATECH), 28 Kasım-1 Aralık 2019 tarihleri arasında TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. 7 salonda, 40 bin metrekarelik kapalı alanda 300’den fazla firma ve firma temsilciliğinin ürün ve hizmetlerini sergileyeceği etkinlik, 40 binden fazla ziyaretçi ağırlayacak.
Bumatech; Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Takım Tezgahları Sanayici ve İş insanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliği, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi desteği ile gerçekleştirilecek.

“Geniş bir ürün grubu sergilenecek”
BUMATECH’in, ‘makine yapan makinelerin fuarları’ olarak da tanımlandığını aktaran fuar yetkilileri, “Etkinlikte; CNC tezgahlarından takım tezgahlarına, sac işleme makinalarından ölçü kontrol sistemlerine, insanlarla çalışan robotlardan yeni nesil yazılımlara ve otomasyonlara kadar geniş bir ürün grubu sergilenecek. Fuarlar, 60’ın üzerinde ülkeden alım heyetlerini de ağırlayacak” dediler.
Etkinliklerin, son yıllarda giderek artan katılımcı ve ziyaretçi sayısı ile ticari faaliyetleri ile dikkat çektiğini vurgulayan yetkililer, BUMATECH’in sektörünün ‘marka’ fuarlarından biri olduğunu ileri sürdüler. Her yıl makine satışlarına yaptığı katkı ile sektör ticaretini hareketlendiren etkinliklerin, bu yıl da sektör profesyonellerinin ajandasında ilk sırada yer aldığını öne süren yetkililer, şöyle konuştular: “Etkinlikte, TÜYAP’ın yurtdışı ofislerinin çalışmaları ile Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan 60’ın üzerinde ülkeden organize edilen iş insanları ağırlanacak. Yurtiçinden 40’dan fazla sanayi şehrinden gelecek heyetlerin de dahil olması ile oluşacak platformda dört gün boyunca gerçekleşecek iş bağlantıları, katılımcı firmaların yeni pazarlara açılması için büyük fırsatlar sunarken; istihdam anlamında da avantajlar sağlayacak.”

Ersözlü: “2 bin 500’den fazla ikili iş görüşmesi gerçekleşecek”
Türkiye ve dünyada hızla gelişen getirisi ve katma değeri yüksek olan Türkiye makine imalat sektörünün nabzının 4 gün boyunca Bursa’da atacağını kaydeden TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise, insan ve makine etkileşiminin giderek arttığına dikkat çekti. Ersözlü, “İnsanların makinelerle birlikte çalışmaya başlamasıyla beraber ‘zor’ kelimesi artık ortadan kalktı. Bu teknolojilerinin son örnekleri, her sene olduğu gibi bu yılda Bursa’da görücüye çıkacak. Ülkemizin en büyük 3 fuarından birisi olan organizasyon, kendi gücünü katlayarak yoluna emin adımlarla devam ediyor. Katılımcı firmaların 130 civarında ülkeye ihracat kapasitesine sahip olması sebebiyle çok farklı coğrafyalardan iş insanları BUMATECH’i ziyaret edecek. Etkinlikler süresince 2 bin 500’den fazla ikili iş görüşmesinin gerçekleşeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ