Makine Haber

Yenilikçi ve kullanıcı dostu hareket kontrol sistemleri

Melservo serisiyle hibrit bir çalışma prensibi benimseyen Mitsubishi Electric, mekanik ve elektronik sistemlerin uyumlu bir şekilde çalıştırılmaları için zaman alan ve ayrıntılar içeren işlemleri en aza indiren çok sayıda yenilikçi ve kullanıcı dostu hareket kontrol sistemlerini Türk sanayiinin kullanımına sunuyor.

  • 24 Ağustos 2021
Yenilikçi ve kullanıcı dostu hareket kontrol sistemleri

Mitsubishi Electric

Günümüzde hareket kontrol sistemleri; bunları kontrol eden yazılımlar, hareketi sağlayan servo motorlar, motoru ve sürücüyü kontrol eden sürücüler ve birden fazla sürücünün nereye gideceğini kontrol eden hareket kontrolcüleri gibi birbirini tamamlayan birçok üründen oluşuyor. Tüm bu ürünleri kendi bünyesinde tasarlayıp üreten nadir şirketlerden biri olan Mitsubishi Electric; Melservo serisi AC servo sürücü ve AC motorları, makine üreticileri ve son kullanıcıların üretim güvenliğini ve verimliliğini artırma hedefiyle geliştiriyor. Geleceğin otomasyon ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayacak donanım ve teknolojisiyle sektörde büyük fark yaratan bu seri, ‘daha uygun maliyet daha gelişmiş enerji verimliliği’ hedefi doğrultusunda, üretim proseslerinin 21. yüzyılın yenilikçi yaklaşımlarına entegre edilmesine olanak tanıyor.

En iyi makine performansı elde etmek için tüm gerekli koşulları bir araya getiriyor
Denetleme ve düzenleme süreçlerini sıfır hata ile sürdürme amacıyla sektöre kazandırılan Melservo-J4 serisi, standart olarak gelen mutlak enkoder 22 bit çözünürlüğüyle ilerleme başına 4 milyondan fazla darbeye karşılık veriyor. Kusursuz gerçek çalışma özellikleri sayesinde ise, yüksek seviye makine performans gereksinimlerini fazlasıyla karşılayan maksimum pozisyonlama hassasiyeti ve işleme hızı sunuyor. Kabin alan kullanımı için tek, çift ve üç eksenli sürücü alternatifi sağlayan seri, en iyi makine performansı elde etmek için tüm gerekli koşulları bir araya getiriyor.

Çok daha hassas ve çok daha kontrollü bir döngüde hareket
Mitsubishi Electric’in sürücülerinde kullanılan servo motorların dijital ikizi kendisine bir model çıkarıyor. Bu dijital ikiz sayesinde; pozisyon kontrolü, hız kontrolü, akım kontrolü ve akış döngülerine önceden kat sayılar yerleştiriyor. Bu sayede, çok daha hassas ve çok daha kontrollü bir döngüde hareket sağlanabiliyor.

İşlevselliği esneklikle buluşturuyor
Tek bir ünite ile rotary motorları, lineer motorları ve doğrudan tahrik motorlarını çalıştırılabilen Melservo-J4 serisi servo sürücüler işlevselliği esneklikle buluşturuyor. Farklı motorlara rahatlıkla ve kolayca kolaylıkla bağlanabilen servo sürücüler, geniş kapsamlı yazılımlarıyla cihazların programlanması ve yapılandırılması işlemlerini çok pratik hale getiriyor.

Optimum kontrol ve kısa ayar süresi sağlıyor
Kullanıcı dostu yazılımıyla öne çıkan seri, MR Configurator2 programlama aracıyla kullanışlı bir şekilde devreye alma ve teşhis işlemleri yapılmasına imkân tanıyor. Kalibrasyon, izleme, teşhis, parametrelerinin okunması, yazılması ve test işlemlerinin standart bir PC üzerinde kolayca yapılabilmesinin yanı sıra, optimum kontrol ve kısa ayar süresi sağlıyor.

Tork dalgalanmasını azaltarak istikrarlı kontrol sağlıyor
Mitsubishi Electric’in yeni jenerasyon servo serisi olarak 2021 yılı sonunda ürünler arasında yerini alacak Melservo-J5, 3,5 kHz’lik hız frekans yanıtı ile üretim makinelerinin döngü süresini azaltan endüstri lideri bir servo sürücü olarak ön plana çıkıyor. Yüksek çözünürlüklü enkodere sahip (67.108.864 darbe/devir) rotary servo motorlar, tork dalgalanmasını azaltarak istikrarlı kontrol sağlıyor. Servo sürücüler, yüksek hızlı, yüksek hassasiyetli kontrol sunan tam sürücü çözümleri sağlamak için CC-Link IE TSN Network’e bağlanabiliyor.

Hareket kontrol sistemlerinde TSN fonksiyonuna da yer veriyor
Mitsubishi Electric geliştirdiği haberleşme ağı CC-Link IE’nin gelecekte zamana duyarlı; yani TSN (Time Sensitive Network) olacağını öngörüyor ve hareket kontrol sistemlerinde TSN fonksiyonuna da yer veriyor. TSN sistemleri sayesinde, enformasyon sisteminin getirdiği veri ve sorgu yükü ile endüstriyel sistemlerin kontrolü artık tek bir hat üzerinden gerçekleşecek. Bu durum ise, sistemin esnek ve Sanayi 4.0’a hazır olmasını sağlayacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ