Makine Haber

MESS, nesnelerin interneti platformu MEXT 360’ı sanayinin hizmetine sundu

Türk sanayisinin dijital dönüşümü için çalışmalarına devam eden Metal Sanayicileri Sendikası ve KoçDigital’in ortaklığıyla hayata geçirilen nesnelerin interneti platformu olan MEXT 360, düzenlenen lansman toplantısıyla Türk sanayicileri ile buluştu.

  • 13 Temmuz 2021
MESS, nesnelerin interneti platformu MEXT 360’ı sanayinin hizmetine sundu

Türkiye’nin ortak geleceği için büyük bir fırsat olan dijital dönüşümü gerçekleştirmek adına iş birliği ruhuna inanan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS); kamu, özel sektör, sivil toplum ve akademinin yer aldığı çoklu paydaş anlayışı ile çalışmalarına devam ediyor. Türk sanayisinin geleceğine yatırım yaparak dünyanın en gelişmiş ve en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik geliştirme merkezi MEXT’i sektöre kazandıran MESS, kurumsal iş birliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda MESS, Türkiye’nin ilk nesnelerin interneti ve ileri analitik şirketi olan KoçDigital ile güçlerini birleştirerek, nesnelerin interneti platformu (IoT) MEXT 360’ı sanayinin hizmetine sundu.

Ay: “MEXT 360’ı Türk sanayisinin hizmetine sunuyoruz”
MEXT 360’ın tanıtım toplantısında konuşan MESS Genel Sekreteri Fatih Ay, “MESS olarak, başta üyelerimiz olmak üzere Türkiye’de sanayinin dijital dönüşümüne öncülük ediyoruz. Ekosistemimizin değerli bir parçası olan KoçDigital ile güçlerimizi birleştirerek geliştirdiğimiz nesnelerin interneti platformu MEXT 360’ı Türk sanayisinin hizmetine sunuyoruz” dedi.
Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri Orta Ölçekli İşletmelerde Dijital Dönüşümün Hızlandırılması Projesi kapsamında, şirketlerin sadece yüzde 17’sinin nesnelerin interneti hakkında bilgi sahibi olduğunu gördüklerini belirten Fatih Ay, “Teknolojinin yaygınlaştırılmasında, yüksek yatırım maliyeti, uygulama ve entegrasyon zorlukları gibi birçok önyargının engel teşkil ettiğini görüyoruz. Amacımız, bu önyargıları ve engelleri MEXT 360 ile birlikte aşmak” diye konuştu.

Akarca: “Geleceğin örnek IoT başarı öykülerine imza atmaya hazırlanıyoruz”
KoçDigital Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Akarca ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye’de sanayi üretiminin küresel ölçekte rekabetçiliğini güçlendirmek ve sanayi üretiminin dijitalleşerek büyümesi adına hayata geçirdiğimiz MEXT 360 ile geleceğin örnek IoT başarı öykülerine bu çatı altında imza atmaya hazırlanıyoruz. Türkiye’deki dijital dönüşüme kayda değer katkılar sağlayacağını düşündüğümüz bu girişiminin şirketlerimizdeki süren IoT projelerinin hararetini yükselteceği kanısındayım. MEXT 360 ile ilk hedefimiz, Türk sanayisinin dijitalleşme yolunda hız kesmeden ve istikrarlı bir şekilde yol almasını sağlamak.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ