Makine Haber

Bosch Rexroth, hareket kontrol uzmanı Elmo’yu satın alıyor

Fabrika otomasyon işinin genişlemesine yatırım yapan Bosch Rexroth, hareket kontrol uzmanı Elmo Motion Control Ltd’yi satın alıyor. Endüstriyel otomasyon için elektrikli üst düzey servo sürücüler ve hareket kontrolleri geliştirip üreten Elmo yaklaşık 330 çalışana sahip.

  • 21 Eylül 2022
Bosch Rexroth, hareket kontrol uzmanı Elmo’yu satın alıyor

Fabrika otomasyon işinin genişlemesine yatırım yapan Bosch Rexroth, merkezi Petah Tikva, İsrail’de bulunan hareket kontrol uzmanı Elmo Motion Control Ltd’yi satın alıyor. Endüstriyel otomasyon için elektrikli üst düzey servo sürücüler ve hareket kontrolleri geliştirip üreten Elmo’nun yaklaşık 330 çalışanı bulunuyor. Yüksek performanslı, yerden fazlasıyla tasarruf sağlayan ve hassas sürücüler, ctrlX Automation otomasyon platformundaki Bosch Rexroth ürün portföyünü tamamlıyor. Bosch ve Elmo, 4 Eylül 2022 tarihinde söz konusu satın alma işlemiyle ilgili bir anlaşma imzaladı. Fiyatı açıklanmayacak satın alma işlemi, anti-tröst onaylarına tabi.

Fechner: “Fabrika otomasyonu net bir şekilde odaklandığımız bir konu”
Bosch Rexroth Otomasyon ve Elektrifikasyon Çözümleri İş Birimi Başkanı Thomas Fechner, “Fabrika otomasyonu, Bosch Rexroth’ta net bir şekilde odaklanılan bir konudur. Portföyümüzü hem ctrlX Automation gibi yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi yoluyla hem de Elmo gibi uygun satın almalar yoluyla organik olarak güçlendiriyoruz. Elmo’nun teknolojisi, akıllı telefon boyutundaki sürücüleri robotlara veya otonom taşıma araçlarına entegre etmemizi sağlıyor. Elmo teknolojileri; böylece otonom ulaşım araçları, hizmet robotları veya makinelerdeki elektrik kabinsiz sürücü sistemleri düzenlemeleri gibi özel teknolojik zorluklar ortaya çıkaran yeni uygulama alanları açıyor. Burada Elmo ürünleri, güçlü yanlarını öncelikle hareket performansları, kompaktlıkları, enerji verimliliği ve yüksek dinamiklerle birleştirilmiş hassasiyetleri aracılığıyla gösteriyor” dedi.

Monhait: “Yenilikçi, akıllı ve lider hareket kontrol çözümleri yaratmaya devam edecek”
Elmo Motion Control’ün kurucusu ve sahibi Haim Monhait ise, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Elmo ekibinin, teknolojimizin ve müşterilerimizin artık geleceğe daha net ve daha umut verici bir yola sahip olmasından çok memnunum. Elmo, Bosch Rexroth’a yalnızca ürünlerimizin birbirini iyi bir şekilde tamamlaması nedeniyle değil, aynı zamanda şirketin ikna edici büyüme hedefleri ile fabrika otomasyonunda müşteri odaklı bir yaklaşım izlemesi nedeniyle katılıyor. Elmo, müşterilerimizin yararına makine performansını iyileştirmek için yenilikçi, akıllı ve lider hareket kontrol çözümleri yaratmaya devam edecek.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ