Makine Haber

Borusan Mannesmann, ABD’de boru üretim ve tamamlama hattı kuracak

Borusan Grup şirketlerinden Borusan Mannesmann gerçekleştireceği yeni yatırım ile ABD’de de hizmet alanını genişletmeye hazırlanıyor. İlk etapta yaklaşık 50 milyon dolar olarak öngörülen yeni yatırım ile Borusan Mannesmann Pipe US’in boru üretim kapasitesi 400 ktona ulaşacak.

  • 05 Nisan 2022
Borusan Mannesmann, ABD’de boru üretim ve tamamlama hattı kuracak

Türkiye çelik boru pazarının önde gelen markalarından Borusan Mannesmann, ABD’de yeni bir yatırım planlıyor. Yaklaşık 50 milyon dolara ulaşması öngörülen yeni yatırım ile ABD’ye boru üretim ve tamamlama hattı kurulacak. Şirket böylelikle ABD’de mevcut sondaj borusu üretim faaliyetlerinin yanı sıra inşaat ve genel endüstri segmentlerinde de yerel üretici haline gelecek.

Atabey: “Farklı bir pazarda daha yerel oyuncu olma imkânı tanıyacak”
Yeni yatırımları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Borusan Mannesmann Genel Müdürü Zafer Atabey, “Stratejik planlarımız arasında yer alan bu yatırım ile ABD’de önümüzdeki süreçte planlanan inşaat yatırımlarına çok özel ürünlerin tedarikini sağlayan aktif bir yerel üretici olmayı hedefliyoruz. Yeni yatırımımız ile şu ana kadar erişim sağlayamadığımız federal projelerde de yer alma fırsatımız olacak. 2014 yılından bu yana yerel üretim yaparak faaliyet gösterdiğimiz petrol ve kaya gazı boruları pazarının yanı sıra, yeni yatırımımız bize farklı bir pazarda daha yerel oyuncu olma imkânı tanıyacak” dedi.

“ABD pazarında fark yaratmayı amaçlıyoruz”
Yeni yatırımlarını 2023 yılında hayata geçirmeyi öngördüklerini belirten Atabey, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ABD’nin önümüzdeki dönemde eskimiş olan bina içi içme suyu boru hatlarının yenileme projesi gibi önemli yatırımları söz konusu. Son 20 yılda düzenli büyüyen inşaat ve genel endüstri uygulamalarının da güçlü bir şekilde devam etmesini öngörüyoruz. Yeni boru üretim hattı yatırımımız sayesinde ileri teknolojiye sahip kaliteli ürünlerimiz ile ABD pazarında fark yaratmayı amaçlıyoruz. Ülkede bu ürünlerde yerel bir üreticiye dönüşerek, 2023 ve sonrasında yüzde 5 ve üzerinde pazar payı hedefliyoruz. ABD’de mevcut 300 ktonluk kapasitemiz, yeni yatırımımız sonrasında toplam 400 ktona ulaşacak. Ayrıca, yeni üretim hattı ile yaklaşık 85 yeni çalışana da istihdam sağlayacağız. Yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırım ile Borusan Mannesmann Pipe US’in cirosuna önemli bir katkı yaparak, yıllık 600 milyon dolar seviyesine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yatırımla ilgili teşvik imkanlarını da daha iyi değerlendirmek adına, ABD’de farklı bölgelerde teşvik başvuru süreçlerini başlattık.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ