Makine Haber

Yiğit: “Bir milyonuncu robotumuzu sevk etmenin gururunu yaşıyoruz”

Etki alanlarını her geçen gün genişlettikleri bir ortamda bir milyonuncu robot sevkini gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını aktaran Fanuc Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, robotlara yönelik uygulamaların her geçen gün genişlediğini ifade etti.

  • 09 Ekim 2023
Yiğit: “Bir milyonuncu robotumuzu sevk etmenin gururunu yaşıyoruz”

Fanuc, yaklaşık 50 yıl önce üretim hattına yerleştirdiği ilk robotun ardından yeni bir başarıya daha imza attı. Pazara halihazırda imalatta kaynak, boyama, montaj ve paketleme gibi çeşitli görevleri yerine getiren 200’den fazla robot modeli sunan şirket, kısa bir süre önce bir milyonuncu robot sevkini gerçekleştirdi. 2017 yılında üretimini gerçekleştirdiği endüstriyel robotların toplamında 500 bin adede, 2022 yılında ise CNC üretiminde 5 milyon adede ulaşan firma, dünyada bu başarıya ulaşan ilk şirket oldu.

“200’den fazla robot modeli sunuyoruz”
Endüstriyel robotların geçmiş zamanda ağırlıklı olarak otomotiv ve elektronik sektörlerinde kullanılırken günümüzde gıda, ilaç ve hatta el sanatları da dahil birçok alanda kullanıldığına dikkat çeken Fanuc Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “İmalatta kaynak, boyama, montaj ve paketleme gibi çeşitli görevleri yerine getiren 200’den fazla robot modeli sunuyoruz. Özellikle iş birliğine dayalı robotlarımız, harici güvenlik çitleri olmadan sahadaki personelle birlikte çalışabildikleri için popülerlik kazanıyor. Bununla birlikte, geleneksel üretim robotları sektörümüzde hala baskın durumda ve otomotiv endüstrisinde olduğu gibi kullanımları elektromobiliteye geçişi hızlandırıyor. Biz de Fanuc olarak etki alanımızın her geçen gün genişlediği bir ortamda bir milyonuncu robot sevkimizi gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Robotlara yönelik uygulamalar her geçen gün genişliyor ve talebin gelecekte de önemli ölçüde artmaya devam etmesini bekliyoruz. Bu amaçla müşterilerimizin otomasyon ihtiyaçlarını desteklemek; kalite, performans ve tedarik yeteneklerini daha da geliştirmek için çaba gösteriyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ