WIN Eurasia 2025, “Odağımız Otomasyon” konseptiyle düzenlenecek
WIN Eurasia Otomasyon ve Makine Teknolojileri Fuarı’na; elektrik, elektronik ve enerji otomasyonu, endüstriyel ve fabrika otomasyonu teknolojileri, robotik otomasyon ve dijital fabrika teknolojileri, kaynak ve robotik kaynak teknolojileri, makine otomasyonu ve teknolojileri sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar katılacak.

Yedi salonda toplam 65 bin metrekarelik alanda düzenlenecek WIN Eurasia Otomasyon ve Makine Teknolojileri Fuarı’nda; elektrik, elektronik ve enerji otomasyonu, endüstriyel ve fabrika otomasyonu teknolojileri, robotik otomasyon ve dijital fabrika teknolojileri, kaynak ve robotik kaynak teknolojileri, makine otomasyonu ve teknolojileri sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar en son ürünlerini sergileyecek. Fuar, 28-31 Mayıs 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.
Dalgakıran: “Otomasyon her zamankinden çok daha fazla önem kazandı”
Açılışta konuşan MAKFED Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, WIN Eurasia Fuarı’nın daha yüksek katma değere ulaşmak için marka yaratma çabalarında Türkiye’ye bir örnek oluşturduğunu söyledi. Fuarın sadece Türkiye’de değil yakın coğrafyada ve uluslararası alanda da önemli olduğunu ve takip edildiğini ifade eden Dalgakıran, otomasyonun her zamankinden çok daha fazla önem kazandığını söyleyerek, “Dünya otomasyon ve ölçek ekonomisini çok ciddi şekilde kullanıyor. Bu da aslında WIN Eurasia’nın önemini ortaya koyuyor” dedi.
Sanayi toplumu olmanın özelliklerini doğru bir şekilde yerine getirebilmek için ölçek ekonomisinde üretimler yapılması gerektiğini dile getiren Dalgakıran, şunları söyledi: “Ölçek ekonomisinde üretim yapmayı başaran ve dünyada bu konuda rekabetçi olan ülkelerle şirketlerimizi iş birliğine teşvik etmemiz gerekiyor. 21. yüzyıl organizasyon ve iş birliği yüzyılı. Bir şey yaptığınız için övünüyorsanız ve bunun yeterli olduğunu düşünüyorsanız çok yanlış bir yerde duruyorsunuz. Çünkü her kesin her şeyi yapabileceği bir dünyada yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde iş birlikleri gerçekleştiremeyen şirketlerde çok ciddi sıkıntılar yaşanacak. Geleneksel üretim anlayışları yani geleneksel ‘küçük olsun benim olsun’ anlayışının asla devam edemeyeceği bir dönemin içerisindeyiz. Bunu herkesin bilmesi lazım. Şirketlerimiz bugüne kadar sürdürdükleri alışkanlıkları bırakmak zorundalar. 21. yüzyılın bir organizasyon ve iş birliği yüzyılı olduğunu kavrayıp bunun gereklerini yerine getirerek, global şirket olmanın koşullarına kendilerini yönlendirmeliler. Artık küçük olmak yok olmak demektir. Bunun gereklerini hep beraber yerine getirmek durumundayız.”
Ciliv: “Fuar ekibini canı gönülden kutluyorum”
Etkinlikte konuşan Kuika & System Optima Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Ciliv ise, fuarların sektördeki insanları bir araya getirdiğini ve yeniliklerin paylaşıldığını belirtti. Herkesin birçok konuyu görmesine fırsat sunmasının yanı sıra şehre ve ülkeye ekonomik olarak büyük bir katkıda bulunduğunun altını çizen Ciliv, “Fuarların Türkiye’de yapılması demek, daha çok vatandaşımızın fuarlara gitmesi demek. Bu yüzden WIN Eurasia Fuarı ekibini canı gönülden kutluyorum” dedi.
Ertaşkın: “Endüstrinin dönüşümünü de gözler önüne serecek”
WIN Eurasia’nın 30 yıllık mirasıyla 2025’te, inovasyonun penceresinden teknolojinin ve sürdürülebilirliğin geleceğine ışık tutacağını vurgulayan Hannover Fairs Turkey Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Ertaşkın da şu ifadeleri kullandı: “WIN Eurasia 2025, ‘Odağımız Otomasyon’ konseptiyle endüstrinin dönüşümünü de gözler önüne serecek. Dünyanın en önemli sanayi fuarı Hannover Messe’nin bölgesel temsilcisi olan WIN Eurasia, endüstriyel ürünlerin yeniden yorumlanmasına olanak tanıyacak ve teknolojiye adaptasyonu odağına yerleştirecek. Katılımcı ve ziyaretçilerimize bu yıl yeni eklenen ürün gruplarımızla haberleşme, mobil iletişim ve bilgi teknolojileri, bina otomasyonu, e-mobilite, bulut bilişim, yapay zeka ve yapay genel zeka gibi son teknolojinin temsilcisi ürünlerle birlikte endüstriyi keşfetme fırsatı sunacağız. Fuarımız geleceği konuştuğumuz bir platform olarak tüm paydaşlara ve endüstrilere yeni ufuklar açacak.”
Panel de düzenlendi
Açılış konuşmaları sonrasında düzenlenen “Otomasyonun Ölçeklenebilirliği: Bugünün Çözümleri Geleceğe Ne Kadar Hazır?” başlıklı panele; Tezmaksan A.Ş. Grup CEO’su Hakan Aydoğdu, Hayat Kimya Global Teknoloji Direktörü N. Tanzer Zeytinoğlu, Ford Otosan Kalite Sistemleri ve Görüntü İşleme Sistemleri Ürün Sahibi Mustafa Karacan, Norm Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhun Araz ve Beko Corporate İleri Robotik Sistemler Yöneticisi Raşit Yücel Gür konuşmacı olarak katıldı.