Makine Haber

Kimya 10. Ar-Ge Proje Pazarı için başvurular devam ediyor

İKMİB tarafından 2011’den beri her yıl düzenlenen Kimya Ar-Ge Proje Pazarı, inovatif ve Ar-Ge yönü güçlü, uygulanabilir fikirleri ticarileştirmeyi hedefliyor. Başvuruların 15 Ekim tarihine kadar süreceği Kimya 10. Ar-Ge Proje Pazarı’nın ödül töreni ise 27 Kasım’da dijital olarak gerçekleştirilecek.

  • 28 Eylül 2021
Kimya 10. Ar-Ge Proje Pazarı için başvurular devam ediyor

T.C. Ticaret Bakanlığı onayında, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) koordinasyonunda ve İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) organizasyonu ile düzenlenen Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ar-Ge Proje Pazarı’nın 10.’su 27 Kasım 2021 tarihinde dijital olarak gerçekleştirilecek. Etkinliğe 15 Ekim 2021 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

700 Bin TL para ödülü verilecek
‘İlaç’, ‘medikal’, ‘boyalar ve yapıştırıcılar’, ‘plastik ve kauçuk’, ‘kozmetik-sabun ve temizlik ürünleri’ ve ‘temel kimyasallar’ olmak üzere 6 ayrı kategoride başvuruların değerlendirileceği etkinlikte, derece alan proje sahiplerine 600 bin TL ve ek olarak ticarileşen projelere verilecek 100 bin TL özel ödül ile toplam 700 bin TL para ödülü verilecek.
Bugüne kadar 9 yılda toplamda bin 100 proje başvurusu alınan organizasyonda, proje sahiplerine 1 milyon 756 bin TL nakdi ödül dağıtıldı. Bu yıl da, her kategoride birinciye 50 bin TL, ikinciye 30 bin TL ve üçüncüye 20 bin TL ödül verilecek. Bununla birlikte, dereceye girenler arasında takip eden bir yıl içinde ticarileşmiş olan projeler toplamda 100 bin TL ilave ödül almaya hak kazanacak.
Bu yıl ayrıca, fonbulucu ile yapılan iş birliği kapsamında, Ar-Ge Proje Pazarı çerçevesinde finale kalan 36 proje arasından seçilenler, yatırımcılarla buluşma şansı elde edecekler. Uygun bulunmaları halinde, platformda Paya Dayalı Kitle Fonlaması ile yatırım turuna çıkmak için gerekli destekleri alacaklar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ