Makine Haber

Schaeffler Group, 2040’tan itibaren iklim nötr olmayı hedefliyor

Otomotiv ve endüstri sektörlerinin küresel çapta lider tedarikçileri arasında yer alan Schaeffler, 2021 yılına ait Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Söz konusu rapora göre, Schaeffler Group 2040 yılından itibaren iklim nötr olmayı hedefliyor.

  • 13 Nisan 2022
Schaeffler Group, 2040’tan itibaren iklim nötr olmayı hedefliyor

Dünya genelindeki tüm faaliyetlerinde sosyal sorumluluk bilinciyle ilerleyen Schaeffler Group, 2021 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Tedarik zincirinin tamamında 2040 yılından itibaren faaliyetlerini iklim nötr olarak yürütecek olan şirket, söz konusu hedefe ulaşmak amacıyla raporlama yılı boyunca kayda değer ilerleme kaydetmesiyle iç üretimini 2030 yılına kadar iklim nötr hale getirecek.

Schittenhelm: “2022’den itibaren yaklaşık 47 GWh tasarruf sağlayacağız”
2021 yılından beri Avrupa’daki üretim tesislerinin elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir kaynaklardan karşıladıklarını belirten Schaeffler AG İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Corinna Schittenhelm, “Başarıyla uygulamakta olduğumuz enerji verimliliği programımız sayesinde 2022’den itibaren yaklaşık 47 GWh tasarruf sağlayacağız. Bu tasarruf, neredeyse Almanya’daki iki kişilik 15 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacına eş değer” dedi.

Schick: “Yıllık CO2 emisyonlarımızı 200 bin tona kadar azaltacak”
Schaeffler’in, 2025 yılından itibaren İsveçli start-up H2 Green Steel’in hidrojen kullanarak ürettiği ve neredeyse hiç CO2 içermeyen çeliğinden yıllık 100 bin tonluk alım yaparak, hedefleri doğrultusunda büyük bir adım atmış olacağını kaydeden Schaeffler AG Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Andreas Schick ise, şunları söyledi: “Uzun vadeli bu sözleşmenin kapsamına çelik şerit tedariki de dahil. İsveç’te üretilen ve fosil yakıt kullanılmasını gerektirmeyen bu çelik, Schaeffler’in yıllık CO2 emisyonlarını 200 bin tona kadar azaltacak.”

Rosenfeld: “Sürdürülebilirlik konusu bizim için stratejik bir öneme sahip”
Sürdürülebilirlik konusunun kendileri için stratejik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Schaeffler AG CEO’su Klaus Rosenfeld da, “Mevcut jeopolitik belirsizliklere rağmen faaliyetlerimizi bu yaklaşım doğrultusunda yürütmeye devam edeceğiz ve hedeflerimize ulaşmak için bu alandaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ