Makine Haber

PAGDER ASLAN OSB’de enerji alt yapısı için çalışmalar başladı

Enerjinin güvenli ve verimli kullanımı için yeni nesil teknolojileri Schneider Electric ile gerçekleştirilen iş birliğiyle sanayicilere sunacak olan PAGDER ASLAN OSB, plastikçilerin en önemli ihtiyacı olan kesintisiz ve kaliteli enerjiyi sektörle buluşturmayı hedefliyor.

  • 26 Nisan 2020
PAGDER ASLAN OSB’de enerji alt yapısı için çalışmalar başladı

Türkiye’nin Kırklareli Vize’de hayata geçirilen ilk plastik ihtisas özel organize sanayi bölgesi PAGDER ASLAN OSB’de enerji alt yapısı yatırımları başladı. Enerjinin güvenli ve verimli kullanımı için yeni nesil teknolojileri Schneider Electric ile gerçekleştirilen iş birliği neticesinde sanayicileri sunacak olan OSB, plastikçilerin en önemli ihtiyacı olan kesintisiz ve kaliteli enerjiyi de sektörle buluşturacak.

Erkan: “Yenilikçi bir enerji alt yapısı kurulacak”
Türkiye’nin ilk özel organize sanayi bölgesi olan PAGDER ASLAN OSB ile iş birliği kapsamında, yenilikçi bir enerji alt yapısı kurulması üzere çalıştıklarını ifade eden Schneider Electric Organize Sanayi Bölgelerinden Sorumlu Satış Yöneticisi Yücel Erkan, şunları aktardı: “Alanında öncü teknolojilerimizle, bölgede uçtan uca bağlı bir sistem inşa ediyoruz. Böylece, plastik üreticilerinin en temel ihtiyaçlarından biri olan kesintisiz enerjiyi Schneider Electric güvencesi ile sunmayı hedefliyoruz. Projenin ilk etabında, 13 dağıtım merkezinin haberleşebilir sensörlerle donatılmış orta gerilim hücrelerinin tedariki gerçekleştirilecek. Ardından; alçak gerilim, orta gerilim hücreler ve rölelerin uzaktan izlenmesi, kontrol edilmesi için Schneider Electric’in sunduğu Scada sistemi kurulacak.”
Enerji alt yapı çalışmalarının son aşamasında Schneider Electric EcoStruxture çözümünün tamamlanması ve uçtan uca bir çözüm sunulması için Power Advisor ve Asset Advisor çözümlerinin kurulumunun da sağlanacağını belirten Erkan, “Böylece; tamamen haberleşebilir, uzaktan izlenebilir ve kontrol edilebilir dijital bir OSB alt yapısı kurulacak. Bu da, enerjinin 7/24 takibini ve akışını sağlamayı mümkün kılacak. Aynı zamanda, herhangi bir arıza önceden tespit edilebilecek ve kestirimci bakım uygulanabilecek” dedi.

Ün: “En önemli ihtiyaç, enerjinin kesintisiz ve kaliteli tedariki”
Elektrik tüketimi görece yoğun olan plastik sanayicileri için en önemli ihtiyacın, enerjinin kesintisiz ve kaliteli tedariki olduğunun altını çizen PAGDER ASLAN OSB Bölge Müdürü Kadri Ün ise, plastikçiler için tasarlanmış uygun enerji alt yapısının Schneider Electric iş birliği ile inşa çalışmalarının başladığını ifade etti. Söz konusu alt yapı yatırımlarının plastik sanayicilerinin verimliliklerine de katkı sunacağını kaydeden Ün, alt yapı olanakları sayesinde firmaların pazarda rekabet avantajına sahip olacaklarını da vurguladı.
PAGDER ASLAN OSB’yi dijitalleştirmek ve bir adım öteye taşımak istediklerini dile getiren Ün, sözlerini şöyle tamamladı: “Bölgemizde 13 enerji dağıtım merkezinin inşaatı devam ediyor. Direkt iletim hattına bağlanmak suretiyle çevre organize sanayi bölgelerine göre yüzde 30 daha ucuz enerjiye sahip olacak sanayicilerimize yalnızca elektrik dağıtımı değil; sürdürülebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanımı, yenilikçi-yeşil üretim sahaları ve solar enerji gibi konularda da çözümler sunmayı hedefliyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ