Makine Haber

Okyanus Teknoloji, Industrial Digitalization Conference’a altın sponsor olarak katıldı

Endüstriyel IoT alanında üretim yapan Okyanus Teknoloji, Wipelot markası ile Hannover Fairs Turkey tarafından organize edilen Türkiye’nin dijital dönüşüm odaklı ilk dijital platformu Connection Days’in ilk serisi olan Industrial Digitalization Conference’ın altın sponsoru oldu.

  • 02 Temmuz 2020
Okyanus Teknoloji, Industrial Digitalization Conference’a altın sponsor olarak katıldı

Deutsche Messe’nin Türkiye ofisi Hannover Fairs Turkey tarafından organize edilen ve Türkiye’nin dijital dönüşüm odaklı ilk dijital etkinlik platformu olma özelliğini taşıyan Connection Days’in ilk ayağı olan Industrial Digitalization Conference, 25 Haziran’da düzenlendi. Dijital etkinlikte; karanlık fabrikalardan yapay zekaya, artırılmış gerçeklikten sanal gerçekliğe, endüstriyel güvenlikten tedarik zinciri yönetimine ve endüstriyel robotik otomasyona kadar birçok konu sektör profesyonelleri tarafından masaya yatırıldı. Etkinliğin altın sponsorları arasında yer alan Okyanus Teknoloji, tüm gün süren dijital etkinlikte ziyaretçileri ile sanal stant ortamında buluştu.

Ok: “İş süreçlerinde; verimlilik, hız artışı ve iş güvenliği sağlıyoruz”


Etkinlik kapsamında düzenlenen ‘Geleceğe Yatırım İçin Dijital Dönüşüm Stratejileri’ konulu Wipelot özel panelinin moderasyonunu Gazeteci ve Ekonomi Yazarı Metin Can üstlendi. Panelde, Endüstri 4.0 evresinin yapıtaşı olan endüstriyel IoT sistemleri ile üretim süreçlerinin yeniden şekillenmeye başladığını belirten Okyanus Teknoloji Ceo’su Rifat Ok, küçük ya da büyük fark etmeden tüm işletmelerin endüstriyel alanlardaki verimliliğinin ölçümlenmesi gerektiğini vurguladı. Ok, şunları aktardı: “Bu sayede elde edilen analiz ve raporlamalarla geleceğe yönelik yatırım kararı almak mümkün. Kablosuz sistemler, yeni teknolojiler ve yazılımlarla birlikte fabrikalar artık daha ulaşılabilir bir konumda. Türkiye’nin endüstriyel IoT alanında üretim yapan öncü teknoloji şirketi olarak; gerçek zamanlı izleme teknolojileri markamız Wipelot ile global şirketlerin ve Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu konumundaki firmaların dijitalleşen iş süreçlerinde verimlilik, hız artışı ve iş güvenliği sağlıyoruz. Pandemi sürecinde ise, kurumlarda çalışan sağlığını korumak adına alınan önlemlere katkıda bulunmak amacıyla ‘Wipelot SDS’ adıyla Sosyal Mesafe İzleme ve Uyarı Sistemi geliştirdik. Bu teknolojiyle, insan yoğun işletmelerde birbirine güvenli sosyal mesafeden fazla yaklaşan çalışanları uyararak farkındalık sağlamaya başladık. Ayrıca, çalışma ortamlarının riskli olduğu sektörlerde kullanılmak üzere Wipelot ürün ailemize, patlamazlık özelliğine ve özel ürün sertifikalarına sahip yeni nesil ürün ve çözümler ekledik.”

Sarılar: “Dijital dönüşümden korkulmamalı”


Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ‘dijital dönüşüm’ gibi önemli bir konunun kaçınılmaz olarak gündeme geldiğini ifade eden ITEA 3 Başkanı Zeynep Sarılar ise, dijital dönüşümden korkulmaması gerektiğini kaydetti. Sarılar, “Dijitalleşme süreçlerini tamamlamış olan firmaların henüz bir adım atmamış olanlara göre yaklaşık 6 kat daha hızlı büyüdüğünü söylemek mümkün. Bu da oldukça büyük bir ilerleme. Yazılımın ve donanımın işin içine girdiği her alanda, en büyük problem olarak karşımıza ‘güvenlik’ çıkıyor. Bu güvenlik sorununu yeni yazılımlar geliştirerek aşmak mümkün. Artık yazılımlar ve donanımlar hayatımızın bir parçası haline geldi. Günlük insan hayatının içine bile girmeye başladı. Örneğin; pandemiyle birlikte turizmde de kullanılmasına ihtiyaç duyuldu. Her geçen gün teknolojiyle daha iç içe olduğumuz bir hayat bizleri bekliyor. Biz istesek de, istemesek de dijital dönüşüm gerçekleşiyor. Firmaların da buna hazırlıklı olmaları lazım. Dolayısıyla, ekonominin zorlu olduğu bu koşullarda firmaların geleceğe yönelik adımlar atmaları gerekiyor. Bunu şu anda gerçekleştirip; planlamalarını ve kaynak kullanımlarını dijital dönüşüm aracılığıyla hızlandırmalı ve performans kalitelerini artırmalılar. Kısacası; üretim yapanların yanı sıra, tüm firmaların ayakta kalabilmesi için dijital dönüşüm bir zorunluluk haline geldi” dedi.

Gültepe: “Pek çok farklı sektöre yüksek katma değer sağlıyoruz”


Okyanus Teknoloji Satış Direktörü Suat Gültepe de, panelde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Günümüzde ‘çalışan güvenliği’ konusu, firmaların veya şirketlerin ödün veremeyeceği bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Bu da, dijitalleşmeyi gerekli kılıyor. Bu noktada, gerçek zamanlı izleme teknolojileri markamız Wipelot ile; otomotiv, beyaz eşya, metal, enerji, gıda, sağlık, ilaç, kozmetik ve tekstil gibi sanayi kollarının yanı sıra, madencilik, inşaat, havacılık ve savunma sanayii gibi pek çok farklı sektöre yüksek katma değer sağlıyoruz. Sahadan alınan gerçek zamanlı verilerden yola çıkarak analiz gerçekleştiren Wipelot; personelleri, araçları, iş makinelerini, ekipmanları, yarı mamul ürünleri ve riskli çalışma ortamlarının sıcaklık, nem, gaz ve ışık gibi değerlerini anlık olarak takip ederek, verimlilik ve iş güvenliği sağlıyor. Aynı zamanda, kaza anlarında ilgili birimlere uyarı sinyali gönderiyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ