Makine Haber

NSK, temel odak alanlarına üretim teknolojisini de ekliyor

13 ülkedeki 64 üretim tesisinden oluşan uluslararası firma ağında gelişmiş üretim teknolojilerini kullanan NSK; triboloji, simülasyon/analiz, mekatronik ve malzeme mühendisliği teknolojileri temel alanlarına üretim teknolojisi ile beşincisini ekliyor.

  • 14 Eylül 2020
NSK, temel odak alanlarına üretim teknolojisini de ekliyor

Triboloji, simülasyon/analiz, mekatronik ve malzeme mühendisliği teknolojileri, uzun yıllar boyunca NSK’nin gelişimine odaklandığı dört temel alan oldu. Şirket, söz konusu temel alanlara üretim teknolojisi ile beşincisini ekliyor.
NSK’nin yeni nesil rulmanlar geliştirmeye devam ettiğini aktaran şirket yetkilileri, “Zorlu çevre koşulları altında bile; daha yüksek hız, daha az sürtünme, gelişmiş enerji verimliliği ve daha uzun hizmet ömrü, şirketin ulaşmak istediği temel hedefler arasında yer alıyor. Kısacası NSK, rulmanların performansını ve özelliklerini geliştirmek için en büyük avantajı sağlayacak olan temel teknolojilere odaklanıyor. Üretimi merkeze alan beşinci temel teknolojiyle şirket, üretimdeki kaliteyi artırarak; hem verimliliği, hem de hassasiyeti en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor” diye konuştular.

“Gelişmiş üretim teknolojilerini kullanıyor”
NSK’nin 13 ülkedeki 64 üretim tesisinden oluşan uluslararası firma ağında gelişmiş üretim teknolojilerini kullandığını ifade eden yetkililer, sözlerini şu şekilde sürdürdüler: “Böylelikle, üretim kapasitesini çoğunlukla firma bünyesinde geliştirip optimize ederek avantaj sağlıyor. Bu teknolojilerin çoğu; son derece verimli, esnek ve sürdürebilir üretimi sağlamak için dijitalleşme stratejilerini kullanıyor. Örneğin; nesnelerin internetini (IoT) kullanarak NSK, yapay zekayı üretim teknolojisiyle birleştirerek, fabrika ağının optimizasyonunu artırıyor. Firma aynı zamanda, personel ihtiyacını azaltan, yer ve enerji tasarrufu sağlayan akıllı fabrikalar tesis etmek için çalışıyor.”

“Diğer dört temel alana yapılan yatırımlar devam edecek”
Diğer dört temel teknolojiye yatırımların ilerleyen zamanlarda devam edeceğini kaydeden yetkililer, “Örneğin; elektrik motorlarında kullanılan en yeni ve yüksek kalite sabit bilyalı rulmanlar üreten NSK, akıllı tribolojik gelişim çalışmalarıyla ilerlemeler kaydettiğini kanıtladı. Firmanın triboloji uzmanları, bu rulmanlar için iç sürtünmeyi azaltmayı sağlayan EA7 gres yağını geliştirdiler. Optimize edilmiş gres doldurma ile birlikte bu yenilik, önemli ölçüde azaltılan sürtünmeyle daha yüksek enerji verimliliği sağlıyor. Bunun yanında, elektrik motorlarının bakım aralığını iki katına çıkarıyor” dediler.

“NSK’nin başarısı ödüllendirildi”
NSK’nin söz konusu alandaki başarısının, 2019 Triboloji Teknoloji Ödülü ile Japon Triboloji Derneği tarafından (JAST) takdir edildiğini aktaran yetkililer, şöyle devam ettiler: “Ödül ilk defa, düşük hızda çalışan gresle yağlanmış rulmanlardaki yağ tabaka kalınlığının ve kırılma oranının eş zamanlı ve çok hassas bir şekilde ölçülmesini sağlayan bir araştırma projesi için verildi. Bu ölçümlerden elde edilen bulgular, düşük viskoziteli ve sürtünmeyi azaltan yağların geliştirilmesine katkı sağlıyor. Gerekli torku azaltan bu yağlar, karbondioksit emisyonunu azaltarak, küresel ısınmayı önlemeye yardımcı oluyor. Düşük viskozitelerine rağmen, bu tür yağlar enerji tasarruflu makaralı rulmanların uzun hizmet ömrüne sahip olmasını sağlıyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ