Makine Haber

MESS, kodlama eğitimlerini tüm çocukların kullanımına açtı

Metal sanayiinde faaliyet gösteren 241 şirketi temsil eden Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle ilk, orta ve lise seviyesindeki kodlama eğitimlerini Türkiye’deki tüm çocukların erişimine açık hale getirdi.

  • 22 Nisan 2020
MESS, kodlama eğitimlerini tüm çocukların kullanımına açtı

Metal sanayiinde faaliyet gösteren 241 şirketi temsil eden Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), iki yıla yakın bir süredir üye işyerlerindeki çalışanların ortaokul ve lisede eğitim gören çocuklarına kodlama eğitimleri veriyor. Kodlama eğitimleri kapsamında bugüne kadar 5 bini aşkın çocuğa ulaşan MESS, Covid-19 pandemisiyle başlayan karantina döneminde eğitimlerin kapsamını ilkokul öğrencilerine de hitap edecek şekilde genişleterek online platforma taşıdı. Eğitimler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle tüm Türkiye’nin erişimine açık hale getirildi.

Akkol: “MEXT; Türkiye’de tek, dünyada ise sayılı örnekler arasında”


Dijital dönüşümün getirdiği fırsatları değerlendirmenin ilerlemenin anahtarı olacağını belirten MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, “Ülkemiz, dijital dönüşümü fırsata çevirerek rekabette atılım yapabilecek potansiyele sahip. Bu durum geleceğe güvenimizi artırıyor. Hiç vakit kaybetmeden harekete geçilmesi büyük bir önem taşıyor. MESS olarak, dönüşüme öncülük edecek önemli bir adım atıyoruz. Sanayinin dijital dönüşümü için hayata geçirdiğimiz teknoloji merkezimiz MEXT; Türkiye’de tek, dünyada ise sayılı örnekler arasında yer alıyor. İnsan kaynağımızı dijital dünyaya uygun olarak dönüştürmeyi sorumluluğumuz olarak görüyoruz MEXT’te verilecek hizmetler ile MESS üyesi kuruluşlardaki çalışanların dijital yetkinliklerini geliştirmelerini de sağlıyoruz” dedi.

“Yeni nesiller artık dijital bir dünyaya doğuyor”
Ülke genelinde tüm öğrencilerin evden eğitime devam ettiği zorlu bir süreçte çocuklara ve gençlere de destek olmak istediklerini dile getiren Akkol, kodlama eğitimlerinin önemini şu sözlerle ifade etti: “Yeni nesiller artık dijital bir dünyaya doğuyor ve bu paralelde gençlerin sahip olması gereken yetkinlikler de hızla değişiyor. Dönüşüm, çocuklardan ve gençlerden başlıyor. Hedefimiz; teknolojiyi kullanmakla yetinmeyip, üretecek gençler yetiştirmek. Bu hedef doğrultusunda atılması gereken ilk ve en temel adım kodlama eğitimleri. İki seneye yakın süredir MESS üyesi işyerlerimizde çalışanların ortaokul ve lise seviyesindeki çocuklarına kodlama eğitimi veriyorduk. Meclisimizin açılışının 100. yılını kutladığımız bu seneyi, kodlama eğitimlerini tüm Türkiye’deki çocukların kullanımına açarak kutlamanın anlamlı olacağını düşündük.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ