Makine Haber

Expo Tech Fuarı ikinci kez düzenlenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Ekaglobal Fuarcılık iş birliğiyle uluslararası olarak düzenlenen Expo Tech-Ar-Ge Ür-Ge İnovasyon Sanayi ve Teknoloji Fuarı, 14-17 Eylül 2022 tarihleri arasında fuarizmir’de ziyaretçilerini ağırlayacak.

  • 30 Ağustos 2022
Expo Tech Fuarı ikinci kez düzenlenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve Ekaglobal Fuarcılık iş birliğiyle uluslararası olarak düzenlenen Expo Tech-Ar-Ge Ür-Ge İnovasyon Sanayi ve Teknoloji Fuarı, 14-17 Eylül 2022 tarihleri arasında fuarizmir’de gerçekleştirilecek.
“Yerli üretim, global ticaret” temasıyla düzenlenen fuar ile sektöründe lider sanayicilerin tedarikçilerle buluşarak iş gücünü büyütmesi ve üretimlerde yerlilik oranının artırılması amaçlanıyor. Expo Tech’te, otomotivden savunma sanayiine, tarımdan gıdaya, enerjiden bilişime kadar tüm sektörlerdeki teknolojiyi kullanan üreticiler yer alacak. Ar-Ge merkezleri, tasarım merkezleri, kuluçka ve startup aşamasındaki firmalar ile teknoparklar ve organize sanayi bölgelerinde yer alan firmaların Ar-Ge ve tasarımını yaptıkları, ürettikleri en inovatif ürünler etkinlikte sergilenecek. Fuar, yerli ve yabancı alım heyetlerinin de katılacağı uluslararası bir platform olacak.

Alıcı: “İzmir’i girişimcilik ve inovasyon şehri haline getirme vizyonu doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz”


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir’i girişimcilik ve inovasyon şehri haline getirme vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “Türkiye’nin toplam ihracatında kilogram başına birim fiyatı yaklaşık 1,5 dolar. Bu fiyatı artıracak adımları atmamız gerekiyor. Sürdürülebilirlik eksenli, katma değerli ürün üretip ihraç etmek için tasarım, Ar-Ge ve inovasyon, odağımız olmalı. Bu kavramlar, ülkelerin dünya ekonomisindeki yerinin de önemli belirleyicilerinden. İZFAŞ olarak, uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırma hedefine giden yolda katkı sağlamak için çalışıyoruz. Expo Tech-Ar-Ge Ür-Ge İnovasyon Sanayi ve Teknoloji Fuarı ile de İzmir, Ege ve Türkiye’nin gelişen ekonomisi, sanayisi ve iş dünyası ile küresel ekonomideki pazar payını arttırmayı hedefliyoruz. Bu fuarla aynı zamanda; dünyayı, toplumları değiştiren çok yönlü gelişmeleri, geniş kitlelerle kentimizde buluşturmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Uçar: “Expo Tech’e onlarca ülke katılacak”


Bu yıl fuarın ikincisini düzenlediklerini belirten Ekaglobal Group Genel Müdürü Kadir Uçar ise, Expo Tech’e onlarca ülkenin katılım sağlayacağını belirtti. Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü: “121 ülke ticari ataşeliklerimiz kanalıyla, Türkiye’deki büyükelçiliği ve konsolosluğu bulunan 87 ülke ve 24 ülke de temsilciliklerimiz kanalıyla bizzat ziyaret edilerek etkinliğe resmi olarak davet edildi. Expo Tech, aynı zamanda bir teknoloji buluşması, üretimin ve ticaretin kalbinin attığı uluslararası bir pazar yeri. Yeni girişimci ve startuplara fırsatlar veren, yatırımcılara yeni kapılar açan, gençlerin teknoloji ile buluşma, kendilerini reel olarak ifade etme platformu. Birçok tedarikçi içinse yeni müşteri networkünün kurulacağı, yeni başarı hikâyelerinin yazılacağı başlangıç noktası olacaktır.”

12 panel, 10 konferans, 8 sektör toplantısı ve 3 proje yarışması düzenlenecek
Fuar programında, ayrıca, “Yeşil Mutabakat ve Temiz Enerji” penceresinden bakılarak düzenlenen 12 panel, 10 konferans, 8 sektör toplantısı, yüzlerce yerli ve uluslararası firmalar ile yüz yüze iş görüşmeleri, 3 proje yarışması (Hackathon-Makeathon-Ideathon) yer alacak. “Melek yatırımcı” olarak da adlandırılan ulusal ve uluslararası yatırım grupları da heyet olarak fuara katılacak. Protokolün yanı sıra yurtiçi ve yurtdışı yatırımcıların da katılım sağlayacağı etkinlik, öğrencilerin katılım ve ziyaretlerine de açık olacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Ekaglobal Fuarcılık iş birliğiyle uluslararası olarak düzenlenen Expo Tech-Ar-Ge Ür-Ge İnovasyon Sanayi ve Teknoloji Fuarı; Milli Savunma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri ve İzmir Ticaret Borsası tarafından destekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ