Makine Haber

Çelik uygulamaları için yeni nesil yüksek performanslı matkap

Çelik, delme işlemleri sırasında son derecede güçlü mekanik yükleme yaratarak; takımın hızla aşınmasına ve takımın aşınmaya daha yatkın köşelerinde talaş kaynamasına neden olan kuvvetleri ortaya çıkarır. Kennametal, küçük bir köşe pah uygulayarak ve HPX matkabın kesme kenarını düzleştirerek bu sorunu ortadan kaldırdı.

  • 21 Temmuz 2020
Çelik uygulamaları için yeni nesil yüksek performanslı matkap

Kennametal

Kennametal, çelikte yüksek performanslı, yüksek sayıda sürekli delik delme için karbür delik delme ürün grubunda yer alan HPX matkap programını genişletti. Herhangi bir ISO-P çelik malzemede 8 x D’ye kadar delikleri hızlı ve verimli bir şekilde delmek için tasarlanan HPX matkap, kuru ya da az miktarda yağlamalı uygulamalarda bile rakip ürünlere göre iki kat daha fazla takım ömrü ve üç kat verimlilik sağlıyor.
HPX matkabı, çelik uygulamalar için tercih edilmesinde üstün kılan nedir? Fark tasarımdadır. Çelikler, genellikle maksimum takım ömrünün ve çıkan parçanın kritik önem taşıdığı üretim yoğunluğunda çok çeşitli otomotiv, ticari ve endüstriyel uygulamalar için kullanılır. Yine de çelik, delme işlemleri sırasında son derecede güçlü mekanik yükleme yaratarak; takımın hızla aşınmasına ve takımın aşınmaya daha yatkın köşelerinde talaş kaynamasına neden olan kuvvetleri ortaya çıkarır.
Kennametal, küçük bir köşe pah uygulayarak ve HPX matkabın kesme kenarını düzleştirerek bu sorun yaratan noktayı ortadan kaldırdı. Kanalların etrafını sarmalayarak, boydan boya aşağıya doğru inen kenar boşluğu zırhları ile birlikte, matkabın sürdürülebilir dayanıklılığı sağlanmakta ve aynı zamanda sürtünme azaltılmaktadır.

Delik delmede takım ömrü için yeni bir standart belirliyor
Kesme kenarında talaş yapışması, alaşımlı çeliklerin delinmesinde sık karşılaşılan bir diğer sorundur. HPX matkabın düz kesme kenarı, bunların bazılarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Ancak, gerçek olan sorunu kökünden çözen unsur, matkabın en uygun duruma getirilmiş kesme kenarı hazırlığıdır. Bu yumuşak honlama, takımın son derecede mükemmel parlatılmış kanallarına ek olarak; kesme kenarında talaş yapışmasına neden olan sürtünmeyi daha da azaltır. Çelik için özel olarak tasarlanmış KCP15B karbür kalite ile tescilli çok katmanlı bir AlTiN kaplama birlikteliği ve HPX matkap, yüksek yoğunlukta ISO-P malzemede delik delmede takım ömrü için yeni bir standart belirlemektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ