Makine Haber

Ünlü: “Çukurova Isı olarak, ısıtmada işletmelere optimum maliyet sunuyoruz”

Yapılarda tüketilen enerjinin yüzde 26’sının ısıtmada kullanıldığını ifade eden Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, ısıtma teknolojilerinin tasarımı ve projelendirmesi aşamasında alınacak kararların, enerji kullanımındaki etkilerinin göz önünde bulundurulması gerektiğinin altını çizdi.

  • 01 Eylül 2020
Ünlü: “Çukurova Isı olarak, ısıtmada işletmelere optimum maliyet sunuyoruz”

Çukurova Isı, 81 ili kapsayan geniş bayi ağı ile endüstriyel tesisler, cafe, restaurant, spor salonu, stadyum, cami ve fabrikaların ısıtması konusunda; keşiften projelendirmeye, satıştan devreye alma süreçlerine kadar komple sistem çözümü sunuyor.
Yapılarda tüketilen enerjinin yüzde 26’sının ısıtmada kullanıldığını belirten Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, işletmelerdeki enerji tüketiminde önemli bir paya sahip olan ısıtma teknolojilerinin tasarımı ve projelendirmesi aşamasında alınacak kararların enerji kullanımındaki etkilerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. Ünlü, “İşletmeler, enerji tasarrufu açısından önemli bir ekonomik potansiyele sahip. Bu nedenle, enerji tüketiminde önemli bir paya sahip olan ısıtma teknolojilerinde doğru sistem seçimi yapılması hem ilk yatırımda, hem de işletme giderlerinde avantaj sağlıyor” ifadelerini kullandı.

“Keşiften projelendirmeye kadar oldukça kapsamlı bir hizmeti ücretsiz sunuyoruz”
Özellikle endüstriyel tesislerde projelendirmenin büyük bir önem taşıdığını kaydeden Ünlü, şunları aktardı: “Ancak, teklif verdiğimiz birçok projede sadece iletimsel ısı kaybı hesapları ile yapılan projelerle karşılaşıyoruz. Bu şekilde hazırlanan projelerin, işletme sırasında beklenen sonucu vermediğini görüyoruz. Hâlbuki, endüstriyel tesislerde hava değişimi (açılıp kapanan kapılar, cebri havalandırma vb.) hesaplamalarının da ısı kayıplarına dâhil edilmesi gerekiyor. Çukurova Isı olarak, bu tür sorunların önüne geçmek amacıyla yurt genelindeki geniş bayi ağımız ve alanında uzman mühendislerimiz ile, işletmelere keşiften projelendirmeye kadar oldukça kapsamlı bir hizmeti ücretsiz olarak sunuyoruz. Ayrıca, mühendislik firmaları tarafından gönderilen projeler üzerinde de titizlikle çalışıyor ve herhangi bir ücret talep etmeksizin, ürün yelpazemizde bulunan tüm ürünlere yönelik projelendirme hizmeti sunuyoruz.”

“Doğru sistem seçimi ile hem ilk yatırımda, hem de işletmede tasarruf sağlanıyor”
Doğru sistem seçimi ile işletmelerin hem ilk yatırımda, hem de işletmede tasarruf sağladığını belirten Osman Ünlü, yatırımcıların, sistem tercihi yaparken dikkat etmeleri gereken konuları şu şekilde sıraladı: “Endüstriyel tesislerin ısıtmasında kullanılan radyant ısıtma sistemleri, boru ve kanal gibi transfer elemanlarına ihtiyaç duymadığı için; ilk yatırım maliyeti klasik ısıtma sistemlerine göre ortalama yüzde 25-30 daha düşük. Radyant ısıtma sistemlerinin işletme giderleri de klasik sistemlerden yüzde 30-65 daha tasarrufludur ve sistem, düşük işletme giderleri sayesinde 1-3 yıl kadar kısa bir sürede kendini amorti eder. Böylece, endüstriyel tesisler hem ilk yatırımda, hem de işletme de kazanıyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ