Makine Haber

Pelister: “Temmuz ayında yaklaşık 1,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik”

Kimya sektörünün ihracatı bu yılın Temmuz ayında 2019’un aynı dönemine göre yüzde 8,5 oranında gerilerken, bir önceki aya göre yüzde 11 artarak 1 milyar 586 milyon dolar oldu. Sektörün 2020’nin 7 aylık dönemindeki ihracatı ise 10,15 milyar dolara ulaştı.

  • 06 Ağustos 2020
Pelister: “Temmuz ayında yaklaşık 1,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik”

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) verilerine göre, kimya sektörünün ihracatı 2020 yılının Temmuz ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 8,5 gerilerken, bu yılın Haziran ayına göre yüzde 11 artarak 1 milyar 586 milyon dolar oldu. Sektörün 7 aylık ihracatı ise 10,15 milyar dolara ulaştı. Irak, ABD ve Almanya, en çok kimya ihracatı yapılan ilk üç ülke oldu.

“Latin Amerika Bölgesi’nde sektörümüze yönelik fırsatlar var”
İhracat rakamlarını değerlendiren İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, şunları söyledi: “Kimya sektörümüzün Temmuz ayında gerçekleştirdiği ihracat yaklaşık 1,6 milyar dolar oldu. Haziran ayına göre de yüzde 11 artış gerçekleştirildi. Sektörümüzün 7 aylık ihracatı ise 10 milyar doları aştı. 7 aylık dönemde de ikinci sektör olmayı başardık. Temmuz ayında ABD; hem ikinci ülke olarak, hem de ilk 10 ülke içinde yüzde 56,30 ile en çok artış sağlayan ülke olarak öne çıkıyor. Özellikle Latin Amerika Bölgesi’nde sektörümüze yönelik fırsatlar var. İKMİB olarak, düzenlediğimiz ticaret heyetleri ile bu fırsatlardan yararlanmaları için ihracatçılarımızı satın almacılarla buluşturuyoruz. Gelecek için ülkemize ve sektörümüze yönelik umudumuz ve beklentimiz pozitif. Ekonomik göstergeler de bu umudumuzu artırıyor. Bizler de, üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Sektörümüzün pandemi sonrasında oluşacak talebi karşılamak adına hazır olması gerekiyor. Dolayısıyla, dijital dönüşüm ilkeleri doğrultusunda yüksek katma değerli ürün yatırımlarına öncelik vermeliyiz. Devletimizin de, kimya sektörümüzde yapılacak yatırımlarda teşvik ve destek vermelerini bekliyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ