Makine Haber

Pelister: “Nisan ayında Türkiye’nin en çok ihracat yapan sektörü olduk”

Koronavirüs salgınının dünya ekonomisindeki olumsuz etkisi ile nisan ayı ihracatlarının yüzde 27,39 oranında azalarak 1 milyar 288 milyon dolar olduğunu aktaran İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, söz konusu dönemde tüm sektörler arasında en fazla ihracat yapan sektör olduklarını vurguladı.

  • 06 Mayıs 2020
Pelister: “Nisan ayında Türkiye’nin en çok ihracat yapan sektörü olduk”

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) verilerine göre, nisan ayında kimya sektörünün gerçekleştirdiği ihracat, geçen senenin aynı döneme göre yüzde 27,39 oranında azalarak 1 milyar 288 milyon dolar oldu. 20,6 milyar dolarlık ihracat rekoru ile 2019’u Türkiye’nin en çok ihracat yapan ikinci sektörü olarak tamamlayan sektör, nisan ayında ihracatta birinciliğe yükseldi. Sektörün 4 aylık ihracatı ise, 6 milyar 57 milyon dolara ulaştı.

“Nisan ayında ihracatımız yüzde 27,39 düştü”
İhracat rakamlarını değerlendiren İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Türkiye’nin ihracattaki ikinci büyük sektörü olan kimya sektörümüzün nisan ayı ihracatı, koronavirüs salgınının dünya ekonomisindeki olumsuz etkisi ile yüzde 27,39 azalarak 1 milyar 288 milyon dolar oldu. Söz konusu dönemde, tüm sektörler arasında en fazla ihracat yapan sektör olduk. Bu vesile ile; aslında kimyanın hayatımızın temel bir parçası olduğunu ve otomotivden mobilyaya, tekstilden gıdaya kadar hammaddelerimizle pek çok alana dokunarak, ülkemiz için büyük bir katma değer sağladığını görüyoruz” diye konuştu.
Yılın ilk dört aylık döneminde 6 milyar 57 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını açıklayan Pelister, sözlerini şöyle noktaladı: “Dört aylık dönemde kimya ihracatımızda yüzde 11’lik bir düşüş oldu. Almanya, Irak ve İtalya, nisan ayında en fazla ihracat yaptığımız ülkeler oldu. Yılın başından bugüne kadar en fazla ihracat yaptığımız ilk üç ülke ise; Hollanda, İtalya ve Almanya oldu.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ