Makine Haber

Pelister: “Kasım ayında en çok ihracat gerçekleştiren ikinci sektör olduk”

Kasım ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat ile otomotiv sektörünün ardından ikinci sırada yer aldıklarını aktaran İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, söz konusu dönemde en çok ülke ve bölgeye ihracat yapan sektörler arasında ise birinci olduklarını ifade etti.

  • 04 Aralık 2020
Pelister: “Kasım ayında en çok ihracat gerçekleştiren ikinci sektör olduk”

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) verilerine göre, kimya sektörünün ihracatı 2020 yılının Kasım ayında 1,6 milyar dolar oldu. Ocak-Kasım döneminde 16,5 milyar dolarlık kimyevi maddeler ve mamulleri ihracatı gerçekleştiren sektör, bu yılın 11 aylık döneminde ise pandemiye rağmen en çok ihracat gerçekleştiren ikinci sektör oldu.

“En çok ülke ve bölgeye ihracat yapan sektörler arasında birinci olduk”
Kasım ayında yüzde 9,6’lık azalışla 1,6 milyar dolarla otomotiv sektörünün ardından ikinci sırada yer aldıklarını aktaran İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, şunları söyledi: “208 ülke ve bölgeye yaptığımız kimyevi maddeler ve mamulleri ihracatı ile Kasım ayında da en çok ülke ve bölgeye ihracat yapan sektörler arasında birinci olduk. Söz konusu dönemde en çok kimya ihracatı yaptığımız ilk üç ülke Hollanda, Irak ve Almanya oldu. 11 aylık sektör ihracatımız ise 16,5 milyar dolara ulaştı. 27 sektöre hammadde ve yarı mamul veren stratejik bir sektör olarak, pandemiden en az şekilde etkilenmek için üretmeye ve ihracat yapmaya devam ediyoruz. Bu süreçte en çok ihracat yaptığımız ülkelerin başında gelen AB ülkeleri başta olmak üzere, global pazardaki daralmadan dolayı mineral yakıtlardaki ihracatımızın azalması ve pandemi kaynaklı alınan tedbirlerin sektör ihracatımıza etkisini de görüyoruz. Nitekim pazar çeşitliliğimiz ve tüm sektörlere dokunuyor olmamız, diğer sektörlere göre performansımızın daha iyi olduğunu gösteriyor. Her şeye rağmen 11 aylık dönemde Türkiye’nin en çok ihracat gerçekleştiren ikinci sektörü konumumuzu korumayı başardık.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ