Makine Haber

İşletmelerin dijital dönüşümde karşılaştıkları en büyük engeller neler?

Veeam 2020 Veri Koruma Trendleri Raporu, dijital dönüşümü benimsemelerine rağmen, küresel işletmelerin halen eski çözümlerle verilerini korumaya ve yönetmeye çalıştıklarını gösteriyor. Raporda, dijital dönüşümün önündeki en büyük engellerin; eski teknolojiler ve yetenek eksikliği olduğu da ifade ediliyor.

  • 05 Haziran 2020
İşletmelerin dijital dönüşümde karşılaştıkları en büyük engeller neler?

Kuruluşların operasyonlarını dönüştürmeye ve müşteri hizmetlerinde yeni bir çağ başlatmaya çalıştığı günümüzde, ‘dijital dönüşüm’ konusu üst yönetimin en önemli gündem maddesi haline geldi. IDC araştırmalarına göre, dijital dönüşüm ile ilgili harcamaların 2020-2023 yılları arasında 7.4 trilyon dolara yaklaşması bekleniyor. Bununla birlikte, Veeam Software’in yayınladığı sektör raporunda, güvenilir olmayan eski teknolojiler nedeniyle küresel kuruluşların neredeyse yarısının dijital dönüşüm yolculuklarının aksadığı belirlendi. Rapora göre; kuruluşların yüzde 44’ü, BT yetenek veya uzmanlığı eksikliği nedeniyle başarıya ulaşmakta zorluk çekiyor. Dahası; hemen hemen tüm şirketler, her 10 sunucusundan 1’inde saatlerce süren ve 100 binlerce dolara mal olan beklenmedik kesintiler yaşadığını kabul ediyor. Söz konusu durum, dijital dönüşümü gerçekleştirmek için iş sürekliliğine odaklanmanın acil bir ihtiyaç olduğunu kanıtlıyor.
Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 22 farklı ülkede, rastgele seçilen bin 550 küresel kuruluş lideri ve BT karar vericilerinin veri yönetimi ve korumaya yönelik yaklaşımları incelenerek hazırlanan 2020 Veeam Veri Koruma Trendleri Raporu; kuruluşların karşı karşıya kalabilecekleri BT zorluklarına nasıl hazırlandıkları, BT modernizasyonu ve dijital dönüşüm ile ilgili hedefleri incelendi.

Allan: “İş yapış şekillerimiz dönüşüme uğruyor”
Veeam CTO’su ve Ürün Stratejisinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Danny Allan, sektör raporu hakkında şunları söyledi: “Teknoloji durmaksızın ilerliyor, sürekli değişiyor ve buna bağlı olarak iş yapış şekillerimiz de dönüşüme uğruyor. Özellikle son zamanlarda yaşananlarla birlikte, tüm kuruluşlar yeni iş yapış şekilleri benimsemeye başladılar. Bu dönemde, işletmelerin yaşadıkları zorluklarda ve hedeflerine giden yolda nerede durduğunu görmek için sürekli değişen BT ortamına bakmak daha da önem kazandı. Daha zengin bir kullanıcı deneyimi sunmak için küresel olarak teknolojinin benimsendiğini görmek hârika da olsa, hibrit bulut üzerinde verilerin nasıl korunacağı ve yönetileceği halen zayıf noktalarımızdan biri. Veri koruma; tarihi geçmiş çözümler yerine ihtiyaçları tahmin edebilen ve gelişen talepleri karşılayabilecek yüksek bir zekâ durumuna geçmelidir. Raporda sunduğumuz verilere dayanarak şunu söylemek mümkün: İş dünyası liderleri bu durumu fark etmedikçe ve buna göre hareket etmedikçe gerçek dijital dönüşüm gerçekleşmeyecektir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ