Makine Haber

Havacılık sanayisinde dijital üretim

Havacılık sanayi OEM’leri, daha uzun mesafelerde sürdürülebilir şekilde seyahat edebilen ve net sıfır hedeflerini destekleyebilen uçaklar üretmeye çalışmalıdır. HRSA’lar gibi işlenmesi zor malzemelerden sıkı toleranslara sahip kaliteli parçalar üretirken, üretimin uygun maliyetli ve hatasız olarak gerçekleştirilmesini sağlamalıdır.

  • 06 Nisan 2022
Havacılık sanayisinde dijital üretim

Francis RICHT
Sandvik Coromant Dijital İşleme İş Yöneticisi

Havacılık sanayi benzersiz üretim zorluklarıyla karşı karşıyadır. Parça şekillerinin ve yapılarının karmaşıklığı, farklı parçalar için gerekli değişken toleranslarla birleştiğinde, üretim prosesini zorlu ve masraflı hale getirebilir. Havacılığın doğası ve aynı zamanda sıkı kalite güvence kuralları gereği parça üretiminin hatasız olması gerekir. Üretimi optimize etmek için, doğru ve güvenilir verilerle desteklenen doğru planlama ve hazırlık kesinlikle gereklidir. Havacılık sanayi orijinal ekipman üreticilerini (OEM) desteklemek için Sandvik Coromant, işleme proseslerini iyileştirmeye ve parça kalitesini ve güvenilirliğini sağlamaya yönelik çeşitli çözümler sunar.
Giderek artan sayıda sektör, dijital teknolojileri üretim operasyonlarına dahil etmektedir. Dijital takımlar ve temel parametreler üzerinde oluşturacakları veriler, geleneksel işlemede eksik olan sezgi ve bilgi seviyesini sağlayabilir. Bu, özellikle her aşamasında hassasiyetin ve verimliliğin çok önemli olduğu havacılık sanayi gibi sıkı düzenlemelere tabi sektörlerde çok önemlidir.

Sandvik Coromant CoroPlus Takım Kütüphanesi, verilerin kolayca paylaşılmasına olanak tanır
Sandvik Coromant CoroPlus Takım Kütüphanesi, kullanıcılara farklı kesici takım üreticilerinden gelen 900.000’in üzerindeki ürüne ilişkin standart verilerden takım kütüphanesi ve takım montajları oluşturma ve yönetme imkânı sunan web tabanlı bir yazılımdır. Kütüphane, bulut tabanlıdır ve verilerin kolayca paylaşılmasına ve CAM ile simülasyon yazılımına aktarılmasına olanak tanır. Üretim ve tezgah mühendisleri ve CAM programcıları, belirli işleme görevlerine uygun takım montajlarını kolayca oluşturabilir veya her uygulama için özel öneriler alabilir. Her bir tedarikçi tarafından doğrulanan takımlama verileri, kesici takım verilerinin gösterimi ve değişiminde uluslararası ISO 13399 standartlarını karşılayan sistem ortamlarıyla uyumludur.
CoroPlus Takım Kütüphanesi’nin kullanımı, takım verilerini manuel olarak bulma ve girme ihtiyacını ortadan kaldırarak, havacılık sanayi parçası üreticilerinin zamandan tasarruf etmesini sağlayabilir ve farklı sistemlerden veri alımında oluşabilecek hata payını azaltabilir. Tüm temel standart verileri içeren merkezi platform, riski asgariye indirerek üreticilerin en başından itibaren hatasız çalışmasına imkân tanır.

CoroPlus Connected, verilerle çalışan proses otomasyonuna olanak sağlar
Havacılık sanayi üreticileri, operasyonlarını iyileştirmek için CoroPlus Connected ile Sessiz Takımlar Plus çözümlerini kullanabilir. CoroPlus Connected, verimliliği artırmak ve çıktı kalitesini optimize etmek için verilerle çalışan proses otomasyonuna olanak sağlar. Bu çözüm, jet motoru bileşenlerinin ve iniş takımlarının üretimi gibi görüntülemenin zor olduğu ve operatörlerin karmaşık yapıları veya zorlu malzemeleri nedeniyle parçaların iç kısmını doğru bir şekilde görmekte zorlanabileceği karmaşık proseslerde özellikle etkilidir.
Sessiz Takımlar Plus adaptörlerinde, yükseklik, sıcaklık ve yük gibi önemli parametreleri ölçebilen ve bu verileri otomatik olarak tezgaha iletebilen sensörler bulunur. Bu sensörler sayesinde takımlama kurulumu azalır ve takım kesim içerisindeyken operatör kontrolünde iyileştirme sağlanır.
Takımların doğru şekilde kurulmasını ve uygun yük ve ölçümlere göre çalışmasını sağlamak, arıza süresini ve kaynak israfını etkin bir şekilde azaltabilir. Bu, özellikle egzotik, maliyetli malzemelerden üretilen kısmen işlenmiş parçaların hurdaya ayrılması ihtiyacını önlemede doğruluğun temel özellik olduğu havacılık sanayisinde önemlidir. Sessiz Takımlar Plus, emniyet ve parça güvenliğini ve yüksek devir sürelerini destekleyerek genel verimlilik kazançları sağlar, ayrıca varlık ve çıktıların korunmasına olanak tanır.

CoroPlus İşleme Bilgileri, prosesi baştan sona görselleştirme olanağı sağlar
Karmaşık havacılık sanayi imalat proseslerinde operasyon verimliliğini ve genel ekipman etkinliğini geliştirmek için verilerin güvenilir şekilde toplanması ve analiz edilmesi çok önemlidir. CoroPlus İşleme Bilgileri, mühendislere ve operatörlere tezgah verilerine ait merkezi bir gözetim sunarak, prosesi baştan sona görselleştirme olanağı sağlar. Manuel veri toplama, yavaş ve havacılık mühendislerinin kaçınması gerektiği hatalara açıkken; bulut tabanlı sistem, toplam operasyon şeffaflığı açısından tüm tezgahlardan ve takımlardan verileri toplayarak saklar. Gerçek zamanlı ve geçmiş raporlar, mühendislerin tezgah ve takım kullanımını, hataları ve performans değerlerini görmesini sağlayarak, iyileştirme ve proses optimizasyonu alanları hakkında bilgi verir. Bu, genel verimliliği artırırken üretimdeki risk alanlarını vurgulayabilir.


CoroPlus İşleme Bilgileri çözümünü tezgah imalathanesine entegre etmesi kolaydır ve yazılım tabanlı bir ürün olduğundan yukarı ve aşağı kolayca ölçeklenebilir. Kullanıcıya tezgah kullanımına ve öngörülebilir bakım ihtiyaçlarına yönelik tam bir görüş sağlar ve ayrıca kullanıcı, oturum açarak saha dışında birkaç alanı görselleştirebilir. Bu, mühendislere daha fazla üretim kontrolü sağlar ve öngörülebilir bakıma ve üretimi olumsuz etkileyebilecek sorunların doğrudan teşhisine imkân tanıyabilir.

Daha verimli bir çalışmaya katkıda bulunur
Havacılık sanayisinde dijitalleşme, üretim kalitesinde kesinlikle önemli avantajlar sağlayabilir; ancak sürdürülebilirlik de bir diğer önemli husustur. Sandvik Coromant’ın dijital teknolojileri, genel olarak daha az enerji tüketen spesifik görevlere uygun optimize edilmiş takım önerileri sunabilir. Tezgahlar arasında bağlantının kurulması, daha kısa işleme süreleri ve daha hızlı çevrimler sağlayarak genel olarak daha verimli bir çalışmaya katkıda bulunur.
Havacılık sanayisinde takımlama ile otomasyonun birleştirilmesi söz konusu olduğunda, bu dijital çözümler sadece bir başlangıçtır. Yapay zeka ve tezgah öğrenimi, yeni teknolojilerin sofistike yazılım algoritmalarını onlarca yıllık özel işleme bilgisiyle harmanlamasının önünü açıyor. Sandvik Coromant teknolojileri, otomasyonu yönlendirmeyi ve proses verimliliğini ve sürdürülebilirliği iyileştirmeyi amaçlar. Doğru, kesin ve hatasız olması gereken proseslerde dijitalleşme ve veriye dayalı karar verme, finansal tasarruflar ve verimlilik kazançları sağlayabilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ