Makine Haber

Ford Otosan’ın elektrifikasyon yolculuğuna 650 milyon Euro EBRD sendikasyon kredisi

EBRD’nin ‘Yeşil Ekonomiye Geçiş’ yaklaşımı kapsamında sağlanan 650 milyon Euro değerindeki kredi, Ford Otosan’ın çevreye duyarlı ve daha sürdürülebilir bir gelecek için otomotiv dünyasının elektrik dönüşümüne öncülük etme hedefinin önemli bir parçası olacak.

  • 15 Temmuz 2021
Ford Otosan’ın elektrifikasyon yolculuğuna 650 milyon Euro EBRD sendikasyon kredisi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Ford’un Avrupa pazarı için 1 tonluk ticari araçların yeni nesil tamamen elektrikli ve plug-in hibrid versiyonlarının üretimini desteklemek üzere diğer katılımcı kurumlarla birlikte Ford Otosan’a 650 milyon Euro kredi sağlayacak.
EBRD’nin ‘Yeşil Ekonomiye Geçiş’ yaklaşımı kapsamında sağlanan kredi, Ford Otosan’ın çevreye duyarlı ve daha sürdürülebilir bir gelecek için otomotiv dünyasının elektrik dönüşümüne öncülük etme hedefinin önemli bir parçası olacak.
Finansman paketi, EBRD’nin kendi kaynaklarından 175 milyon Euro kredi ile EBRD’nin A/B sendikasyon kredisi yapısı çerçevesinde diğer kredi verenlerden sağladığı 475 milyon Euro’luk krediden oluşuyor. EBRD’nin toplam kredi tutarı için kayıtlı borç veren olduğu söz konusu finansman modelinde, diğer ticari bankalar ve gerekli nitelikleri karşılayan belirli özel sektör kredi sağlayıcıları EBRD kredisine piyasa koşullarında katılıyorlar. Katılımcı kreditörler arasında; Akbank AG, Bank of China, BNP Paribas, Emirates NBD Bank (P.J.S.C.), Green for Growth Fund, HSBC, Industrial and Commercial Bank of China, Mediobanca, MUFG, QNB ve Société Générale bulunuyor.

Tuerkner: “Mutluluk duyuyorum”
EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, sağlanacak kredi ile ilgili olarak şunları söyledi: “Elektrikli araçlar, taşımacılık sektörünün sera gazı emisyonlarını azaltması yolunda umut vadeden bir adımı temsil ediyor. EBRD’nin; Türkiye’yi Avrupa’nın ticari EV üretim merkezlerinden biri olması, teknik bilgi birikimiyle katkı sağlaması, istihdam yaratması ve düşük karbon ekonomisini öne çıkarması konularında desteklediğini memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Ticari borç verenlerden önemli tutarda finansmanı ülkeye çektiğimiz, böylece küresel önceliklere yönelik özel yatırımları harekete geçirme taahhüdümüzü vurguladığımız için de mutluluk duyuyorum.”

Yenigün: “Sektörümüzün en büyük finansman sözleşmelerinden birini imzaladık”
Türkiye’nin en büyük otomotiv yatırımı kapsamında, EBRD ile otomotiv sektörünün en büyük finansman sözleşmelerinden birini imzalamaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ise, “Sadece araç değil, mühendislik ve teknoloji alanında da yıllardır ihracat lideri olarak bu stratejik yatırımla ülke ekonomisine katkı sağlayacak, daha yüksek katma değerli ileri teknolojiler üzerinde çalışma fırsatına sahip olacak ve daha yeşil bir dünya için yüksek kaliteli, sürdürülebilir ürünler üreteceğiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ