Elektra Elektronik, Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu
Elektra Elektronik, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği tarafından bu yıl 22’nci kez gerçekleştirilen Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri töreninde Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Şirket, enerji kalitesi sorunlarına yüksek katma değerli çözüm sunduğu DynamiX Aktif Harmonik Filtre ürünü ile ödülü almaya hak kazandı.

Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün önde gelen markalarından Elektra Elektronik, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından bu yıl 22’nci kez düzenlenen Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri töreninde Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Şirket, DynamiX Aktif Harmonik Filtre ürünü ile ödülü almaya hak kazandı.
Çınar: “Enerji verimliliğini artırarak reaktif güç kayıplarını azaltıyor”
Kazandıkları ödülle Ar-Ge’ye verdikleri önemi bir kez daha güçlü bir şekilde ortaya koyduklarını söyleyen Elektra Elektronik Genel Müdürü İlker Çınar, “DynamiX Aktif Harmonik Filtre, enerji verimliliğini artırarak reaktif güç kayıplarını azaltıyor ve yüksek reaktif güç cezasını engelliyor. Elektrik sistemlerinin güvenliğini ve stabilitesini sağlayan bu teknoloji, elektrik altyapısının kritik öneme sahip olduğu sektörlerde büyük fark yaratıyor. Başta demir çelik, denizcilik, sağlık, tekstil, otomotiv ve bankacılık sektörleri olmak üzere birçok alanda enerji kalitesini artırıyor. Böylece üretim kesintilerinin önüne geçerek şirketlerin operasyonel süreçlerinde daha verimli çalışmalarını sağlıyoruz. Ürünün tasarımından mühendisliğine kadar tüm süreçlerini yerli kaynaklarla gerçekleştirdiğimiz için müşterilerimize teknik destek, hızlı çözüm ve uygun maliyet avantajları sunuyoruz. Bu da bizi sektörde rakipsiz kılıyor” dedi.
“Yenilikçi teknolojiler geliştirme kararlılığımızın göstergesi”
Türkiye’nin ilk yerli aktif harmonik filtresini geliştirerek enerji kalitesi sorunlarına yüksek katma değerli çözümler sunduklarını belirten Çınar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “DynamiX Aktif Harmonik Filtre, sadece yurtiçinde değil, uluslararası pazarlarda da büyük ilgi görüyor. Türk mühendislik gücünü global arenaya da taşıyor olmamız bizi ayrıca onurlandırıyor. Aldığımız bu ödül, aynı zamanda müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi teknolojiler geliştirme konusundaki kararlılığımızı da gösteriyor. Türkiye’nin teknolojik dönüşümüne katkı sağlamaktan gurur duyan bir firma olarak, yenilikçi ve enerji verimli teknolojiler geliştirmeye devam edeceğiz.”
Büyükdeğirmenci: “Sanayinin en büyük ihtiyaçlarından birini karşılıyor”
Elektra Elektronik Ar-Ge Direktörü Tutku Büyükdeğirmenci ise, ödülle ilgili olarak şunları ifade etti: “Ar-Ge çalışmalarımızda önceliğimiz, sektöre değer katacak yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştirmek. DynamiX Aktif Harmonik Filtre, enerji kalitesini iyileştirerek sanayinin en büyük ihtiyaçlarından birini karşılıyor. Bu ödül, sadece ürünümüzün teknolojik başarısını değil aynı zamanda mühendislikteki yetkinliğimizi ve yerli üretime olan katkımızı da tescillemiş oldu. Bundan sonraki hedefimiz, enerji yönetimi alanında global ölçekte rekabet edecek yeni teknolojik ürünler ve çözümler geliştirmek.”