Makine Haber

Coşkunöz Metal Form, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün sahibi oldu

34 yıldır otomotiv sektörü için presli sac parça üreten Coşkunöz Metal Form, British Safety Council’in düzenlediği International Safety Awards’da ödüle lâyık görüldü. Şirket, Türkiye’den katılan 100’e yakın firmadan 12’sinin ödül aldığı yarışmada onur ödülüne sahip oldu.

  • 16 Mart 2022
Coşkunöz Metal Form, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün sahibi oldu

Coşkunöz Holding’in 34 yıldır otomotiv sektöründe yerli ve global pek çok marka için presli sac parça üreten şirketi Coşkunöz Metal Form (CMF), bu yıl British Safety Council tarafından 64’üncüsü düzenlenen dünyanın en prestijli iş güvenliği ödüllerinden International Safety Awards’da (Uluslararası İş Güvenliği Ödülleri) ödüle lâyık görüldü.
British Safety Council Uluslararası İş Güvenliği Ödülleri; büyüklükleri veya faaliyet gösterdikleri sektörden bağımsız olarak iş sağlığı, güvenliği ve refahına önem veren, bu önemi somut çalışma ve göstergelerle de kanıtlayabilen firmalara veriliyor. Yarışmaya katılan firmaların son bir yıl içinde iş güvenliği ile ilgili herhangi bir suçlamaya ya da soruşturmaya karışmamış olması gerekiyor. British Safety Council’den yapılan açıklamada, bu yıl 39 ülkeden 647 firmanın yarışmaya katıldığı ifade edildi.
Ödül için başvuran firmalar; iş güvenliği açısından önemli operasyonel tehlikelere yönelik önlemler, İSG personeli yeterliliği, Covid-19 önlemleri, üst yönetimin liderliği, acil durum önlemleri, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün gücü gibi iş sağlığı ve güvenliği alanındaki bir dizi kriter kapsamında değerlendiriliyor. Ödül almak için 29 puanın yeterli olduğu yarışmada, CMF 41 puan alarak “merit” (liyakat) diye tanımlanan onur ödülünü almayı başardı.

Karaadak: “Büyük bir gurur duyuyoruz”


“Merit” seviyesinde ödül almaya hak kazandıkları için büyük gurur duyduklarını belirten Coşkunöz Metal Form Genel Müdürü Barış Karaadak, “Türkiye’den 100’e yakın kurum ve kuruluşun katılım gösterdiği ve sadece 12 firmanın ödüle hak kazandığı bu prestijli organizasyonda onur ödülü aldık. Türkiye’nin en köklü sanayi kuruluşlarından biri olarak önceliğimiz daima tüm çalışma arkadaşlarımızın iş sağlığı ve güvenliği. Bu alandaki faaliyetlerimizi Türkiye’de de ödül alan yapay zeka destekli iş güvenliği yazılımlarımızla son yıllarda daha da geliştirdik. Şirketimizin iş sağlığı ve güvenliği alanındaki ilk uluslararası ödülünü almak da bizim için ayrı bir gurur vesilesi” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ