Makine Haber

Borsan Cable, Turquality Programı’na kabul edildi

Borsan, küresel markası Borsan Cable ile T.C. Sanayi Bakanlığı tarafından Türkiye’nin en prestijli firmalarının içinde bulunduğu Turquality Programı’na kabul edildi. Borsan, 2024 yılında ihracat gelirlerini yüzde 20 oranında artırmayı hedefliyor.

  • 27 Mart 2024
Borsan Cable, Turquality Programı’na kabul edildi

Borsan Cable, dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olma özelliği taşıyan Turquality Programı’na kabul edildi. Program, salt ihracatı artırmayı değil, sürdürülebilir bir başarı için firmaların dünya markası olma hedeflerine katkıda bulunmayı odağına alıyor. Bakır ve alüminyum iletkenli güç ve tesisat kablo ürünleri, zayıf akım ve özel tasarım kablo ürünleri ve LED aydınlatma ürünleri alanında üretim gücü, ürün kalitesi ve nitelikli insan kaynağıyla Türkiye’de ve dünya pazarlarında güçlü ve rekabetçi bir konuma sahip olan Borsan Cable, Turquality Programı’nın gücüyle dünyanın zirvesini hedefliyor.

Akay: “Sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirme azmindeyiz”
Turquality Programı kapsamına alınmanın büyük bir gurur ve sorumluluk anlamına geldiğini ifade eden Borsan CEO’su Arbek Akay, “Türkiye’nin sanayi gücü Borsan’da 40 yıl süren yolculukta elde ettiğimiz başarıları, Türk markalarının şampiyonlar ligi olarak kabul edilen Turquality Programı ile taçlandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Öte yandan bu önemli apoletin omuzlarımıza, sadece kendi büyümemiz açısından değil, ülkemizin imajına olumlu katkı yapma noktasında da sorumluluk yüklediğinin bilincinde ve bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirme azmindeyiz. Bu gururumuz, sorumluluk bilincimiz ve azmimiz, dünya markası olma hedefimiz doğrultusunda attığımız adımların itici gücünü oluşturuyor. Bu adımları Turquality kapsamı sayesinde çok daha sağlam ve büyüterek atacağız” dedi.

“4 kıtada 80’in üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz”
Borsan’ın 2024 yılında yüzde 20 oranında ihracat artışı ön gördüğünü vurgulayan Akay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “4 kıtada 80’in üzerinde ülkeyi kapsayan geniş bir coğrafyaya katma değerli ihracat gerçekleştiriyoruz ve 10’dan fazla ülkede pazar lideriyiz. Uluslararası kalite standartlarında ürettiğimiz ürünlerimizin yarısından fazlasını ihracata yönlendiriyoruz. Önümüzdeki dönemde ihracatımızı daha da yüksek bir ivmeyle büyütmeyi, küresel pazarlarda daha da güçlenip, pazar lideri olduğumuz ülkelerin sayısını artırmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz, müşterilerimizden çalışanlarımıza, iş ortaklarımızdan içerisinde yer aldığımız yerel toplumlara tüm paydaşlarımıza ve ülkemiz ekonomisine sunduğumuz değerleri bir dünya markası olarak maksimize etmek ve Turquality Programı’nın gücüyle bu hedefimize artık çok daha yakınız.”

“Hazırlık sürecimiz yaklaşık bir yıl sürdü”
Turquality Programı hazırlık sürecinin yaklaşık bir yıl sürdüğünü belirten Arbek Akay, “Turquality Programı için tüm çalışma arkadaşlarımızla bir yıllık çok yoğun bir süreç yaşadık ve 10 farklı başlıkta geçirdiğimiz denetim sonucunda 100 üzerinden 93 puan gibi çok yüksek bir başarı elde ettik. Bu vesileyle Turquality sürecinde ve markamızı bu noktaya getiren tüm başarılarımızda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve bizlere güvenini, desteğini her zaman hissettiren Borsan Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez’e teşekkür ediyorum. Her zaman dile getirdiğim gibi, biz çok iyi bir takımız ve takım olarak en büyük özelliğimiz, elde ettiğimiz her başarıyı, bir sonraki başarımız için bir sıçrama tahtası, mutlaka aşılacak bir çıta olarak görmemizdir. Turquality Programı kapsamına alınmamız bizler için yoğun bir sürecin sonu, ama aynı zamanda heyecan verici bir yolculuğun da başlangıç noktası. Bu, bir dünya markası olarak süreklilik arz edecek, içerisinde sürekli gelişim barındıracak bir yolculuk ve bizler bu yolculuğa hazırız. Turquality, uluslararası pazar araştırmaları, uluslararası fuarlara katılım, ticaret heyetleri organizasyonları, sertifikasyon süreçleri, pazarlama ve tanıtım faaliyetleri gibi çalışmalarımızı daha da güçlendirmemizi, profesyonel eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden daha da etkin faydalanmamızı sağlayacak; kurumsal altyapı gelişimi, dijital dönüşüm, marka yönetimi, pazarlama stratejileri, ürün geliştirme gibi konularda bizlere büyük katkı yapacak. Dünya markası olma yolunda başarı ve büyüme yolculuğumuzu, şirketimize, paydaşlarımıza ve ülkemiz ekonomisine yeni değerler sunarak sürdüreceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ