Makine Haber

Bizel: “Sanayicileri geleceğin dijital fabrikalarına hazırlıyoruz”

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Bölümü Ürün Yönetimi ve İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Tolga Bizel, Nagoya Fabrikası’nda e-F@ctory konsepti kullanıma alındıktan sonra üretim kapasitesinde yaklaşık yüzde 190 ve üretimde de yaklaşık yüzde 180 artış elde edildiğini vurguladı.

  • 25 Mart 2020
Bizel: “Sanayicileri geleceğin dijital fabrikalarına hazırlıyoruz”

Her çağın gereksinimlerini önceden görüp geleceğin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yeni teknolojiler geliştiren Mitsubishi Electric, Sanayi 4.0’a dijital fabrika konsepti e-F@ctory ile yanıt veriyor. e-F@ctory ile tasarlanan akıllı fabrikalarda, tüm yeni nesil ürünler ve sistemler internet üzerinden haberleşebiliyor. Üretimde çok ciddi maliyet tasarrufu sağlayan ve yönetimden üretim katına kadar tüm fabrika katmanlarını optimize etmek için ileri teknolojileri kullanan e-F@ctory, üreticilerin küresel rekabette bir adım önde olmasına katkı sağlıyor.

“İddialı bir çözüm ortağıyız”
Türkiye’deki sanayiciler ve alt yapı projeleri için iddialı bir çözüm ortağı oldukları dijital dönüşüm alanında çok ciddi yatırım ve çalışmaları hayata geçirdiklerini belirten Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Bölümü Ürün Yönetimi ve İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Tolga Bizel, e-F@ctory konseptinin üreticilere sağladığı avantajlar hakkında şunları söyledi: “Yaklaşık bir asra yaklaşan köklü birikimimizden aldığımız güç ve öncü teknolojimizle; endüstride daha esnek bir üretim sağlamayı ve üretim maliyetlerini düşürerek insan konforunu artırmayı hedefliyoruz. Fabrikaların üretim, bakım, IT ve yönetim kısımlarını birbirleriyle anlaşabilir hale getirerek, takım olmalarını sağlıyor ve sonuçta her birinin ihtiyaçlarına uygun raporlar üretiyoruz. Örneğin, bir üretim sorumlusu sadece üretim datalarıyla ilgili verilere ihtiyaç duyarken; bakım sorumlusu hangi noktalarda iyileştirme yapılması gerektiğini görmeyi tercih ediyor. Yönetim ise, üretim sisteminin verimliliği gibi daha genel bir tabloyu analiz etmek isteyebiliyor. Biz e-F@ctory konseptimizle tüm bu ihtiyaçlara cevap verebiliyor ve böylece, tüm birimlerin birbiriyle daha hızlı haberleşmelerini ve geribildirimlerle birbirlerini daha iyi geliştirebilmelerini sağlıyoruz.”

“Çok olumlu geri bildirimler aldık”
Sürdürülebilir büyüme hedefleyen sanayicilerin, kişiselleşen ihtiyaçları en hızlı ve verimli şekilde karşılayabilme kapasitesine sahip üretim sistemleri tasarlamaları gerektiğini belirten Tolga Bizel, söz konusu süreçte dijital ve akıllı fabrikalara geçişin önem kazandığını vurguladı. Bizel, “Bugüne kadar pek çok farklı sektördeki işletmenin üretim hatlarının dijitalleşmesini ve bu sayede akıllı üretime geçmelerini sağladık. Yeni nesil endüstriyel otomasyon sistemlerimizle Türkiye genelinde uzun yıllardır çözüm sunduğumuz fabrikalarda, son dönemde de özellikle montaj hatlarındaki çözümlerimiz ve varlığımızla dikkat çekiyoruz. Pek çok farklı sektörde dijital dönüşümünü gerçekleştirdiğimiz bu üreticilerimizden çok olumlu geri bildirimler aldık. Giderek artan bir ivmeyle bu alandaki çalışmalarımıza devam ediyor; bu sayede KOBİ’ler başta olmak üzere Türk sanayicilerinin Dördüncü Sanayi Devrimi’ne hızlı bir şekilde uyum sağlamalarına imkân tanıyoruz” dedi.

“e-F@ctory konseptini 2003’ten beri fabrikalarımızda kullanıyoruz”
Mitsubishi Electric’in e-F@ctory konseptini dünyada Sanayi 4.0’ın gündeme taşınmasından çok daha önce, 2003’ten beri kendi fabrikalarında kullandığının altını çizen Bizel, dijitalleşen fabrikalarda sağlanan katma değeri şu örneklerle anlattı: “Mitsubishi Electric’in kendi üretim merkezi olan Nagoya Fabrikası’nda, e-F@ctory konseptimiz kullanıma alındıktan sonra üretim kapasitesinde yaklaşık yüzde 190 ve üretimde de yaklaşık yüzde 180 artış gibi etkileyici sonuçlar elde edildi. Ayrıca, Mitsubishi Electric’in e-F@ctory otomasyon uzmanlığını Intel’in nesnelerin interneti konusunda çözüm üretme uzmanlığı ile birleştirerek, Intel’in Malezya’da bulunan üretim tesisinde ortak bir pilot çalışmaya imza attık. Arızaların önceden fark edilerek arıza gerçekleşmeden müdahale edilmesine imkân tanıyan bu uygulama; yüksek verimlilik, önleyici bakım faaliyetleri olanağı, düşük aksam arıza oranı, düşük maliyet ve kusursuz uyum ile sonuçlandı. Tüm bu sonuçlar, Intel’in yaklaşık 9 milyon dolar tasarruf etmesini sağladı.”

“Türkiye, Mitsubishi Electric için önemli bir üretim üssü”
Yeni endüstri evresinin iddialı bir oyuncusu olarak, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sanayicileri geleceğin dijital fabrikalarına hazırlamak için ileri teknoloji çözümleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Bizel, “Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde ev tipi klima üretimi gerçekleştiren Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim A.Ş. de, markamızın e-F@ctory konsepti ile akıllı ve dijital bir fabrika olarak tasarlandı. Bu fabrika ile Türkiye, Mitsubishi Electric için önemli bir üretim üssü haline geldi. Türkiye’nin önde gelen bir elektronik eşya üreticisinin üretim hattında gerçekleştirdiğimiz ‘dijital ikiz’ uygulamamız sayesinde, gerçek üretim hattına müdahale edilmeden üretime esneklik ve verim kattık. Örneğin; yetkili bir kişi, üretim hattının dijital ikizinde gerçekte yapmak istediği üretimi sadece parametresini değiştirerek simüle edebiliyor ve hedeflenen üretimin gerçek olduğu zaman ne kadar verim ile çalışacağını fiziksel olarak üretime başlamadan görebiliyor” ifadelerini kullandı.

“Gelecek nesillerin eğitimine büyük bir önem veriyoruz”
Üretim süreçlerinde mükemmel işleyebilen sistemlerin kurulması, sorunsuz bir şekilde işletilmesi ve gerektiğinde revizyonu için insana her zaman ihtiyaç duyulacağını vurgulayan Tolga Bizel, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Bu noktada, gelecek nesillerin eğitimine ve insan kaynaklarına büyük bir önem veriyoruz. Üniversitelerin mühendislik fakültelerinde uygulamalı eğitim merkezleri kurulmasına katkı sağıyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ