Avrasya Hırdavat Fuarı için geri sayım başladı
Reed Tüyap Fuarcılık tarafından Hırdavat Sanayicileri ve İş Adamları Derneği iş birliği ile kapılarını açacak Avrasya Hırdavat Fuarı, 23-26 Mart tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.
Reed Tüyap Fuarcılık tarafından Hırdavat Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (HISİAD) iş birliğiyle düzenlenecek Avrasya Hırdavat Fuarı, 23-26 Mart 2022 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açacak.
Geçen yıl 10,6 milyar dolarlık ihracat rakamına imza atan Türkiye hırdavat sektörü, bir önceki seneye göre ihracatını yüzde 34 oranında artırdı. Almanya, Irak ve Amerika Birleşik Devletleri hırdavat sektöründe en çok ihracat yapılan ülkeler olarak başı çekerken; sektörün toplam ihracatının yüzde 48’i İstanbul’dan gerçekleştirildi.
2022’de 12 milyar dolarlık ihracat hedefleyen hırdavat sektörü, Avrasya Hırdavat Fuarı aracılığıyla önemli katılımcıları profesyonel ziyaretçiyle buluşturarak yeni iş birliklerine zemin hazırlayacak.
Muharremoğlu: “Sektörün yıl boyu iletişimde kalmasına imkân tanıyacak”
Avrasya Hırdavat Fuarı’nın sektörün yıl boyu iletişimde kalmasına imkân tanıyacağına değinen Reed Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü Ali Muharremoğlu, “Fuarın süregelen olumlu satış ve pazarlama çalışmalarından dolayı bizleri motive eden bir talep aldığımızı söyleyebilirim. Avrasya Hırdavat Fuarı’na yurt içinden ve yurt dışından 20 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi bekliyoruz. Avrupa Birliği ülkelerinden Orta Doğu ülkelerine, Türk Cumhuriyetleri’nden Balkanlar’a kadar geniş bir coğrafyada etkinliğin tanıtımına devam ediyoruz. RX’in küresel ağı ve hedef ülkelerdeki temsilcilikleri sayesinde, fuarımızdan verimli sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz. Bunun yanı sıra uzun yıllardır dijital dönüşüme yatırım yaparak fuarlarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Katılımcılarımız ile ziyaretçilerimizi fuar zamanından ve mekanından bağımsız olarak yıl boyu bir araya getireceğimiz dijital evrenimiz sayesinde hırdavat sektörüne değer katacağız. Business Connect Programı aracılığıyla fuara özellikle yurt dışından çeşitli sebeplerle gelemeyen ziyaretçiler, online platformdan da iletişimlerini sürdürebilecekler” dedi.