Makine Haber

3D üretimi yeni fırsatlar yaratıyor

Katmanlı üretim yoluyla metal kesme ile işleme için prototiplerin geliştirilmesi ve üretilmesi, Seco Tools operasyonlarında giderek yaygınlaşıyor. Bu üretim metodunun güçlü yönlerinden biri, geleneksel üretim yoluyla ulaşılması zor, özelleştirilmiş müşteriye özgü takımlar ve çözümler oluşturma olasılığıdır.

  • 28 Nisan 2023
3D üretimi yeni fırsatlar yaratıyor

Seco Tools

Katmanlı üretim veya 3D baskı, Seco Tools’un üretilmesi zor veya imkansız olan ürünler oluşturmasına olanak tanıyor. Avantajlar arasında daha kısa hazırlık süreleri, daha uzun takım ömrü ve daha fazla sürdürülebilirlik bulunuyor.
Katmanlı üretim (AM) yoluyla metal kesme ile işleme için prototiplerin geliştirilmesi ve üretilmesi, Seco Tools operasyonlarında giderek yaygınlaşıyor. Bu üretim metodunun temel güçlü yönlerinden biri, geleneksel üretim yoluyla ulaşılması zor, özelleştirilmiş müşteriye özgü takımlar ve çözümler oluşturma olasılığıdır. Her şeyden önemlisi, özel bir şekilde tasarlanması gereken takımlar üretilirken AM teknolojisi kendini gösterir. Bu, kompleks geometrileri veya müşteriye özgü ihtiyaçlara yönelik diğer özelleştirmeleri içerebilir. Bu gibi özelleştirmelere örnek olarak titreşim azaltma özelliklerini iyileştiren takımları daha hafif hale getirmek veya daha iyi soğutma sıvısı olanakları sağlamak verilebilir.

Ingemar: “Soğutma sıvısı, normalde imkansız olan yerlere yönlendirilebilir”
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Seco Tools Ar-Ge Uzmanı Ingemar, “Soğutma sıvısını doğru yerden kesme kenarına denk getirmek için yönlendirerek takımın kullanım ömrünü önemli ölçüde uzatabiliriz. AM teknolojisi sayesinde soğutma sıvısı, normalde imkansız olan yerlere yönlendirilebilir. Ayrıca AM teknolojisi, hazırlık sürelerini kısaltmaya yardımcı oluyor. AM, daha az üretim adımı gerektiren geometriler üretmemizi sağlıyor; bu da sık sık daha kısa hazırlık süreleri ve dolayısıyla daha hızlı teslimatlarla sonuçlanıyor” dedi.

Daha fazla sürdürülebilirlik
AM teknolojisi ayrıca işlevsiz bileşenleri çıkarıp yeni bir şekilde bastırarak gelecekte bozuk takımların onarılma olasılığını da ortaya çıkaracaktır. Buna örneğin, iş parçası veya tezgah tarafındaki farklı bağlantı türlerinin yeniden kullanımı dahildir. Bu durum, özellikle çevre ve sürdürülebilirlik açısından iyi bir fikirdir. AM teknolojisinin bu bağlamdaki geleneksel üretime kıyasla bir diğer avantajı da daha az malzeme israfının olmasıdır. Genel olarak AM üretiminde çok fazla malzeme kullanılmaz ve kalan toz yeniden kullanılabilir.
Bu teknikle üretimi, türünün tek örneği üretim ve prototip geliştirme için zaman açısından verimli ve uygun maliyetli bir metot olabilir. Bununla birlikte standart ürünlerin büyük ölçekli üretimi için de mükemmel olabilir. Seco Tools, halihazırda Jetstream takımları için 3D baskı yoluyla soğutma bağlantı parçaları üretiyor.
Seco Tools Ar-Ge Departmanı, yeni ve mevcut ürünlerin geliştirilmesi ve üretilmesi amacıyla AM teknolojisinin kullanımını sürekli olarak geliştirmek için çalışıyor. Şirket, ürünlerini geliştirmenin yollarını ve AM teknolojisinden en iyi şekilde nasıl yararlanılacağını sürekli olarak araştırıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ