Makine Haber

Elektromobilite için gerekli takımların 3 boyutlu yazıcıda üretimi

Kennametal’in 3 boyutlu yazıcıda üretilen sabit delik işleme takımı, geleneksel üretilen tiplerin yarısı ağırlığındayken; alüminyum motor gövdesi silindirinin doğruluk hassasiyeti, dairesellik ve hassas son işlemeli yüzey kalitesi gereksinimlerini karşılıyor.

  • 29 Ekim 2019
Elektromobilite için gerekli takımların 3 boyutlu yazıcıda üretimi

Kennametal

Kennametal, hibrit ve elektrikli araçların bileşenlerinin işlenmesinde kullanılan daha hafif ağırlıkta takım çözümleri yönünde artış gösteren müşteri isteklerini karşılamak üzere özel olarak tasarlanmış 3 boyutlu yazıcıda üretilen sabit delik işleme takımını geliştirdi.
Elektromobile bileşenleri tipik olarak, daha hafif takımlama çözümleri gerektiren daha küçük boyutlu, düşük güce sahip CNC işleme merkezlerinde işlenirler. Kennametal’in 3 boyutlu yazıcıda üretilen sabit delik işleme takımı, geleneksel üretilen tiplerin yarısı ağırlığındayken; alüminyum motor gövdesi silindirinin doğruluk hassasiyeti, dairesellik ve hassas son işlemeli yüzey kalitesi gereksinimlerini karşılıyor.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Program Mühendisliği Müdürü Harald Bruetting, “Elektrik motorunun hareketsiz kısmını barındıran ana yatak, tabanda daha dar rulman yatağı deliği ile birlikte 250 mm (9.84 inç) çapta ve 400 mm (15.74 inç) uzunluktadır. Geleneksel takımlar kullanılarak üretildiğinde, bu tip bir uygulama için raybanın ağırlığı 25 kilogramı (55 lb.) geçer. Bu da, mevcut takım tezgahı ya da takımla ilgili kullanıcı için oldukça ağır olmaktadır” diye konuştu.

Penkert: “Takımın sürdürülebilir sağlamlığı arttı”
Gelecekteki Çözümler Birimi Müdürü Werner Penkert ise, konu hakkında şunları söyledi: “Metal toz yataklı 3 boyutlu yazıcıda sonlu elemanlar analizi yazılımıyla birlikte kullanarak, atalet momentini işmili alnının çok yakınına getirebilen bir takım tasarlayıp üretebildik. Böylece, müşterinin ağırlık sınırlamasını yerine getirirken, takımın sürdürülebilir sağlamlığı arttı. Bu da, Kennametal’in, müşterilerimizin benzersiz zorluklarını karşılamaya yardımcı olmak için gelişmiş üretim teknolojisini nasıl kullandığının mükemmel bir örneğidir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ