Makine Haber

Yeni yerli üretim tornalar pazara sunuldu

Otomasyon alanındaki yatırımlarını hızlandıran Tezmaksan, yerli üretim tornalarındaki Gantry uygulaması ile otomatik parça besleme opsiyonlu tornayı da geliştirdi. Gantry tip besleme ünitesi insansız çalışma olanağı sağlarken; makineler 7/24 faaliyet gösterebiliyor.

  • 02 Eylül 2021
Yeni yerli üretim tornalar pazara sunuldu

Tezmaksan

Tezmaksan, yeni yerli üretim tornalarını talaşlı imalat sanayisinin hizmetine sundu. Böylece şirket, yerli üretim tornaları sayesinde cari açığa neden olan ithalatı azaltma noktasında da yardımcı oluyor.
TR200 ve TR200 G olarak piyasaya sunulan torna modelleri, kullanıcı dostu kontrol ünitesi ile ergonomik bir çözüm sağlıyor. Gantry robot sistemlerine uyumlu olan makineler, kolay kurulum sayesinde de üretime hızla adapte olabiliyor. Gantry tip besleme ünitesi insansız çalışma imkânı verirken; makinelerin 7/24 çalışabilir durumda olabilmesi 50’lere varan verimliliği beraberinde getiriyor.

Yaklaşık 2 milyon Euro’luk yatırım yapıldı
Torna dış kasasının gantry uygulamasına uygunluğu, hızlı tedarik, fiyat ve yedek parça avantajlarıyla öne çıkan yeni tornalar için yaklaşık 2 milyon Euro’luk yatırım yapıldı. İlk etapta iki model ile yola çıkan Tezmaksan, diğer modellerin üretimi konusunda da çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda şirket, yeni modelleri en kısa sürede müşterileriyle buluşturmaya hazırlanıyor. Yerli üretim konusunda yazılım ve mühendislik alanındaki deneyimli kadrosuyla yoğun Ar-Ge faaliyetlerine devam eden Tezmaksan, ithalata bağımlılığı azaltmayı amaçlıyor.

Gantry uygulaması nedir?
Gantry robot uygulaması; genellikle yatay ve dikey harekete izin veren bir üst sistem üzerine monte edilmiş, robot ve gripper aracılığıyla otomatik olarak besleyen veya kaynak gibi farklı uygulamaların da yapılabildiği otomasyon sistemleri olarak tanımlanıyor. Tezmaksan’ın uyguladığı gantry tip otomasyon sistemleri, CNC tezgahlara otomatik parça yükleme ve boşaltma sistemleri olarak öne çıkıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ