Makine Haber

WoodTech Fuarı 60 ülkeden ziyaretçi ağırladı

Koronavirüs pandemisi sonrasında Tüyap çatısı altında düzenlenen ilk yüz yüze ihtisas fuarı olan WoodTech 2020, 10-14 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırladı. Etkinliğe 60 ülkeden 6 bin 382 ziyaretçi katılırken; söz konusu ziyaretçilerin bine yakını yabancılardan oluştu.  

  • 22 Ekim 2020
WoodTech Fuarı 60 ülkeden ziyaretçi ağırladı

WoodTech 2020 (33. Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı), koronavirüs pandemisi sonrasında Tüyap çatısı altında yüz yüze düzenlenen ilk ihtisas fuarı oldu. Tüyap Fuarcılık’ın grup şirketlerinden Reed Tüyap Fuarcılık’ın Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD) iş birliğiyle gerçekleştirdiği etkinlik, 10-14 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırladı.
Koronavirüs salgını nedeniyle alınan yeni tedbirlerle düzenlenen WoodTech 2020’de, 8 ülkeden 79 firma ve firma temsilciliği ürünlerini sergiledi. Ağaç işleme sektöründe faaliyet gösteren sektör temsilcileri ile yerli ve yabancı profesyonelleri buluşturan fuara 60 ülkeden 6 bin 382 ziyaretçi katılırken; söz konusu ziyaretçilerin bine yakını yabancılardan oluştu.

Ünal: “Yönergelere uygun bir biçimde fuarı gerçekleştirdik”


‘Ticaret için önce sağlık’ mottosu ile yeni dönemde fuarlarını gerçekleştireceklerini belirten Tüyap Yönetim Kurulu Üyesi ve Stratejik Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Ünal Öztop, şunları aktardı: “WoodTech 2020’yi Sağlık Bakanlığı’nın yönergelerine uygun bir biçimde gerçekleştirdik. TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk ve tek fuarcılık şirketi olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz.  Daralan ticarete fuarlarla yeniden nefes aldırmayı hedeflerken, paydaşlarımızın sağlığını da önemsiyoruz. Fuarlarımıza yurt içi ve yurt dışından gösterilen ilgi bizi memnun ediyor.”

Kaçak: “Ağaç işleme makinesi sektörünün en büyük buluşması”


Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği’nin Genel Sekreteri Arif Onur Kaçak, WoodTech Fuarı’nın son 5 yıldır cari açık vermeyen ağaç işleme makinesi sektörünün en büyük buluşması olduğunu vurguladı. Fuarın pandemi şartlarına rağmen beklentilerin çok üzerinde bir ilgiyle gerçekleştiğini kaydeden Kaçak, “Yatırım yapmak isteyen yurt içi ve yurt dışından nitelikli ziyaretçilerin etkinliğe katılması bizi memnun etti. WoodTech 2020 bizi sektör olarak memnun ederken; Türkiye’de pandemi koşullarında nasıl fuar yapılacağına dair de güzel bir örnek oldu. Umuyorum ki; tedbiri elden bırakmadan birçok ticari fuar yeniden yapılmaya başlanacak ve ekonomiye büyük katkılar sunacak” dedi.

Coşkun: “33 yıldır WoodTech Fuarı’na katılıyoruz”
33 yıldır WoodTech Fuarı’na katıldıklarını söyleyen Unimak Genel Müdürü Nizamettin Coşkun, şunları aktardı: “Fuarın düzenleneceği kesinleşince etkinliğe katılma kararı aldık. Aslında firmamızın prestiji açısından fuara katılmaya karar vermiştik ve bu yıl beklentilerimizi düşük tutmuştuk. Ancak, beklentimizin üzerinde sonuç aldığımızı gördük. Gelen ziyaretçiler oldukça profesyoneldi. Yatırım yapma ve satın alma ihtiyacı olan ziyaretçiler vardı. Ayrıca, pandemiyle ilgili tüm tedbirler gayet iyi bir şekilde alınmıştı.”

Akıncı: “Hedeflerimizin üzerinde satış yaptık”
Fuar öncesinde kafalarında soru işaretleri olduğunu ifade eden Biesse Türkiye Operasyon Direktörü Yelda Akıncı ise, ancak WoodTech’in sonuçlarının kendilerini memnun ettiğini söyledi. Mobilya sektöründe Haziran ayından itibaren artan iç ve dış talebin fuardaki iş bağlantılarına olumlu yansıdığını vurgulayan Akıncı, “Fuar hafta sonu oldukça yoğundu. Etkinliğe gelen ziyaretçilerin neredeyse yüzde 90’ı makine yatırımı yapmaya gelen müşterilerdi. Biesse Türkiye olarak hedeflerimizin üzerinde satış yaptık. Yaptığımız bağlantıların birçoğu; fuar sürecinde sonuçlanan, siparişi onaylanan ve peşinatı verilen sıcak satışlar oldu” şeklinde konuştu.

Necipoğlu: “Her zamanki fuarlardan farklı bir etkinlik yaşadık”
Pandemi şartlarında yapılan WoodTech 2020’ye katılımlarının yalnızca maddi nedenlerinin olmadığını belirten As Metal Genel Müdür Yardımcısı Gürkan Necipoğlu, şöyle konuştu: “Bu sene her zamanki fuarlardan daha farklı bir etkinlik yaşadık. Yönetim ve katılımcılar pandemiyle ilgili tüm tedbirleri aldılar. Türk ağaç işleme makineleri imalatçıları olarak, Türk sanayisine elimizden gelen desteği vermek için fuara katıldık.”

Toktaş: “Yeni iş bağlantıları kurduk”
WoodTech Fuarı’nın sektör için büyük bir önemi olduğunu ifade eden AES Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Toktaş da, “Tüm dünyada koronavirüsün etkileri sürerken normal hayatımıza dönmeye çalıştığımız bugünlerde, WoodTech hem fuarcılık sektörü, hem de ülkemizdeki en büyük etkinliğimiz olması açısından sanayiciler için büyük bir önem taşıyordu. Yeni normaller dikkate alınarak gerçekleştirilen etkinlikte tüm önlemlerin alınmış olması, katılımcılar ve ziyaretçiler açısından büyük bir güven sağladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da WoodTech’te satış yaparken, yeni iş bağlantıları da gerçekleştirdik” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ