Makine Haber

WIN Eurasia Fuarı, iki yıl aradan sonra yeniden kapılarını açıyor

Hannover Fairs Turkey tarafından organize edilen WIN Eurasia Hybrid, aralarında 250’den fazla yabancı satın almacının olacağı alım heyetinin katılımı ile 10-13 Kasım tarihleri arasında Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

  • 08 Kasım 2021
WIN Eurasia Fuarı, iki yıl aradan sonra yeniden kapılarını açıyor

Hannover Fairs Turkey; 10-13 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul’da Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nin yanı sıra çevrimiçi ortamda da düzenleyeceği WIN Eurasia Hybrid’te, bu yıl da onlarca ülkeden endüstri profesyonelini bir araya getirecek. Sac işlemeden metal şekillendirme teknolojilerine, otomasyon hizmetlerinden elektrik ve elektronik ekipmanlara, hidrolik ve pnömatik hizmetlerden tesis içi lojistiğe kadar geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm eko-sistem, iki yıl aradan sonra fuarda yeniden buluşacak.

Klar: “Fuar, hem ziyaretçiler, hem de katılımcılardan yoğun talep görüyor”
Fuar öncesinde iş ortaklarının da katılımıyla düzenlenen dijital basın toplantısında ilk kez Hannover Fairs Turkey Eş Genel Müdürü olarak konuklara hitap eden Annika Klar, bu yıl ‘Endüstriyel Dönüşüm’ teması çerçevesinde gerçekleştirilecek WIN Eurasia Hybrid’in hem ziyaretçiler, hem de katılımcılardan yoğun talep gördüğünü belirtti. Klar, sözlerine şöyle devam etti: “İki yıl aradan sonra İstanbul’da yapılacak ilk büyük endüstri buluşması olacak fuarda; başta Avrupa ve Kuzey Afrika’dan olmak üzere, aralarında 250’den fazla yabancı satın almacının yer aldığı Alım Heyeti katılımcı firmalarla buluşacak. Fiziksel ortamda, yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda 467 firma, dijital ortamda 80 firmanın yer alacağı WIN Eurasia Hybrid’in başlamasına sayılı günler kala rekor sayıda online ziyaretçi kaydı da alınmış durumda.”

Ertaşkın: “Bazı ürünler Hannover Fuarı’ndan önce WIN Eurasia’da görücüye çıkacak”
WIN Eurasia Hybrid’n, artık içinde 360 derece sanayiyi barındıran tek bir fuar haline geldiğini söyleyen Hannover Fairs Turkey Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Ertaşkın ise, “Tüm ihtisas fuarları birer ürün grubu olarak etkinlikte yer alıyor. Bu şekliyle WIN, geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm eko-sistemi bir araya getiriyor” dedi.
Bazı ürünlerin Hannover Fuarı’ndan önce WIN Eurasia 2021’de görücüye çıkacağını vurgulayan Ertaşkın bir robot firmasının, sınıfının en hızlı robotunu ilk önce Türkiye’de sergileyeceğini belirtti. Ertaşkın, konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemiz teknolojik dönüşümde kilit noktada. Kamu stratejilerinde önemli bir odak sektör. Ve aynı zamanda; kalite, maliyet ve verimlilik yönünde ülke ekonomisine olan katkısını gittikçe artırıyor. Küresel rekabetin başlıca unsuru, pazardaki tüm oyunculara erişerek kendi ürünümüzü iyi tanıtabilmek ve uluslararası ticari iş birliklerimizi artırmak. Fuarlar bu noktada kritik rol oynayarak, her segmentte müşteri profiliyle yeni iş birliği yapabilme, küresel rekabette varlık gösterebilme fırsatı sunuyor. Bu bağlamda sanayide dijitalleşmeyi tüm fuar alanında yaşarken; otonom sistemlerden robot insan etkileşimine, anlık ısı haritası ve üretim takibinden karanlık fabrikalara, yapay zekadan derin öğrenmeye ve bulut sistemine kadar farklı teknolojik ürünler bu hollerde yer alacak.”

Türüdü: “Çok farklı teknolojileri ve sektörleri bir araya getiriyor”
Basın toplantısında sektörü temsilen bir konuşma yapan Festo Genel Müdürü Osman Türüdü de, “Yeni teknolojiler hızla gelişiyor; sanayimizi, üretimimizi, ürünlerimizi, iş yapış şekillerimizi ve insan makine ilişkilerini yeniden tanımlıyor. Günümüzde hemen hemen her makinede bulunan fiziksel elemanlar; dijital sistemlerle entegre oluyor, yazılım ve algoritmalarla birleşiyor, sensörlerle ve networklerle bir araya geliyor. Bu şekilde oluşan akıllı ve bağıntılı ürünlerle; daha kaliteli hammadde, işçilik ve enerji maliyetlerini düşürerek, verimlilik artışını sağlayabiliyoruz. Yeni oluşan pazarlara yeni ürünler sunabildiğimiz bir noktaya geliyoruz. Bu anlamda WIN çok farklı teknolojileri ve sektörleri bir araya getirerek; sektörümüz için hem iş ortakları, rakipler veya sektörler, hem de katılımcılar düzeyinde müthiş bir platform sağlıyor” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ