Makine Haber

Süper alaşımlı uygulamalar için en gelişmiş KCS10B tornalama kalitesi

Üstün katman tutunması için son derece ince taneli karbür alt tabakaya uygulanan devrim niteliğinde bir kaplamaya sahip olan KCS10B, zor işlenebilen süper alaşımları içeren uygulamalarda; yüzde 50’ye varan daha uzun takım ömrü, daha öngörülebilir iş süreçleri ve gelişmiş verimlilik sağlıyor.

  • 03 Ağustos 2020
Süper alaşımlı uygulamalar için en gelişmiş KCS10B tornalama kalitesi

Kennametal

Kennametal, havacılık sektörü ile ilgili ve diğer yüksek ısı içeren uygulamalarda kullanılan nikel, kobalt ve demir esaslı süper alaşımlar için en yeni ve en gelişmiş KCS10B tornalama kalitesini tanıttı.
Üstün katman tutunması için son derece ince taneli karbür alt tabakaya uygulanan devrim niteliğinde bir kaplamaya sahip olan KCS10B, zor işlenebilen süper alaşımları içeren uygulamalarda; yüzde 50’ye varan daha uzun takım ömrü, daha öngörülebilir iş süreçleri ve gelişmiş verimlilik sağlar. KCS10B, süper alaşımların tornalanmasında karşılaşılan, genellikle beklenmedik ve hatta felaket ile sonuçlanan takım arızalarına yol açan iki aşınma unsuru olan krater ağzı ve kesme derinliği çentik oluşumları gibi en yaygın zorlukların üstesinden gelir.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kennametal Tornalama Bölümü Kıdemli Küresel Ürün Müdürü Robert Keilmann, KCS10B’nin başarısının arkasındaki sırrın, Kennametal’in tescilli yüksek güç darbeli magnetron püskürtme (yüksek PIMS) teknolojisi olduğunu açıkladı.
Yüksek PIMS, geleneksel PVD kaplama işlemleri sırasında kesici takımların üstüne düşen damlacıklardan oluşan hafif yağmur serpintisi yerine; bir dizi ‘son derece ince, hassas düzlükte ve aşınmaya dayanıklı katmanlar’ oluşturan ince bir AlTiN sis bulutu üretir.

Takım ömrünü uzattığı kanıtlandı
Inconel 718 ve Stellite 31 gibi metallerin hızlı aşınmaya ve öngörülemeyen kısa takım ömrüne neden olduğu bilinir. KCS10B kalitenin; kaba işleme işlemlerinde kesme derinliği çentik oluşumunu azalttığı ve takım ömrünü üç dakikadan beş dakikaya kadar uzattığı kanıtlanmıştır. Hassas son işlemeli uygulamalarda takım ömrü daha iyi sonuç verir. Görünür kreater ağzı oluşumu ve bunu izleyen takım arızası, rakip markalara kıyasla genellikle iki veya üç kez engellenerek geciktirilir.
Pozitif ve negatif kesme sırtına sahip kesici uçların yanı sıra, çeşitli talaş oluşturucular, kesme kenarı hazırlıkları ve geometriler mevcuttur. Bu özellikleri nedeniyle KCS10B, demir esaslı (S1), kobalt esaslı (S2) veya nikel esaslı (S3) alaşımları tornalamada ideal çözümdür.

“Çok daha keskin bir kenar yaratmamızı sağlıyor”
“Daha hassas düzlüğe sahip bir yüzeyin yanı sıra, yeni kaplama işlemi de çok daha keskin bir kenar yaratmamızı sağlıyor” diye konuşan Robert Keilmann, şunları aktardı: “Gelişmiş honlama ve kenar hazırlama işlemimiz, ısıya neden olan sürtünmeyi azaltarak takım ömrünü daha da artırır. Ayrıca, süper alaşımlı malzemelerde başka bir yaygın yetersizlik unsuru olan kesme ağzında talaş yapışmasının en aza indirgenmesi anlamına gelir. Kennametal tornalama uçları ile bilinen mükemmel boyutsal doğruluğun bir araya gelmesiyle; atölyeler artık bu zorlu alaşımlarda başarılı performans, kararlılık ve öngörülebilirliğin başarılı olmasını bekleyebilirler.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ