Makine Haber

Sandvik Coromant, gelişmiş bir takım geri dönüştürme programı başlatıyor

Mevcut geri alım programının başarısının üzerine inşa edilen yeni geri dönüşüm programı, aşınmış karbür takım tezgahlarının yeniden değerlendirilmesi sürecini müşteriler açısından kolaylaştırarak tedarik zincirinde malzeme döngüselliğini destekleyecek.

  • 13 Aralık 2023
Sandvik Coromant, gelişmiş bir takım geri dönüştürme programı başlatıyor

Sandvik Coromant, semente karbürün geri dönüştürülmesini onlarca yıldan beri destekliyor. Sandvik, 1997 yılında tungsten tozu ve tungsten karbür üretimi konusunda dünya lideri bir firma olan Wolfram Bergbau und Hütten’i satın aldı ve karbür malzemeyi geri dönüştürmek için ilgili bölümde Sandvik Coromant tarafından halen uygulanan bir geri alım program başlattı. Bu program o zamandan itibaren Sandvik Coromant’ın üretim döngüsünün temel bir parçası oldu. Program sayesinde müşteriler eskiyen takımlarını Sandvik Coromant’a satabiliyor. Malzemeler geri kazanılarak yeni kesici takımların üretiminde kullanılabilir; program üretimde kapalı bir döngü oluşturur. Bu toz daha sonra kimyasal saflaştırma işleminden geçirilir; böylece en başta Wolfram madeninden çıkarılan tungsten ile aynı özelliklere sahip olan malzemeler toplanır. Semente karbür içindeki ek öğeler de sürdürülebilir bir şekilde işlemden geçirilir. Örneğin, kullanılmış takımlardan elde edilen kobalt, geri dönüşüm için üçüncü taraf bir kuruluşa gönderilir. Tüm üreticilere ait karbür takımlar Sandvik Coromant’ın geri dönüşüm programına kabul edilmektedir.

Daha modern ve veri odaklı bir geri dönüşüm süreci sunulacak
Artık programda yapılan iyileştirmeler sayesinde Sandvik Coromant müşterilerine daha modern ve veri odaklı bir geri dönüşüm süreci sunulacak. Geri dönüşümlü takımlarını Sandvik Coromant’a satmak isteyen müşteriler, çevrimiçi bir portala giriş yaparak geri dönüştürmek istedikleri miktar için anında fiyat teklifi alabilecek, teslimat zamanını belirleyebilecek ve geri dönüşüm kutularını önceden alabilecekler. Müşterilerin geri dönüşüm çabalarının çevre üzerindeki etkisini kavramasına yardımcı olmak için portalda müşterinin geri dönüştürdüğü metal sayesinde ne kadar karbon emisyonunun azaltıldığını gösteren veriler de yer alıyor.
Sandvik Coromant geri dönüştürülmüş takımların gönderilmesiyle ilgili lojistik işlemlerini daha basit hale getirmek için, takımların nakliyesini yönetmek üzere pazara özel taşıyıcılarla iş birliği yapıyor. Bu hizmeti kullananlar taşıma konteyneri sipariş edebilecek, otomatik fiyat teklifi alabilecek ve nakliye için yetkili bir taşıyıcı ile otomatik olarak rezervasyon yapabilecektir. Hedef, geri dönüşümü mümkün olduğunca basitleştirmektir.

Dåderman: “Yüzde 95’i geri dönüştürülebilir”
Sandvik Coromant EPMO Program Müdürü Antonia Dåderman, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kullanılmış bir karbür kesici ucun yüzde 95’i geri dönüştürülebilir. Bu karbürün yaklaşık yüzde 75’i tungsten metalidir. Sürdürülebilirlik, hem Sandvik Coromant hem de müşterilerimiz için önemlidir; müşterilerimize kendi sürdürülebilirlik hedefleri için katkı sunarız ve kullanılmış karbür takımları sorunsuz bir süreç kapsamında onlardan geri satın alırız. Müşterilerimiz ve ortaklarımızla birlikte çevre konusunda sorumluluk üstleniriz. Örneğin, tahmini tungsten rezervlerinin yedi milyon ton civarında olduğunu biliyoruz; bu da 100 yıllık tüketim anlamına gelmektedir. Sonuç olarak, semente karbürün bu hayati bileşenini tedarik ederken çevresel etkilerini minimumda tutmanın yollarını bulmalıyız. Geri dönüşüm programımızda yaptığımız iyileştirmelerle müşterilerimizi geri dönüşümün avantajları konusunda daha da bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Müşteriler, takımların geri dönüşümünden ne kadar para kazanabileceklerini görebilecek ve ayrıca bunu yaparak karbon salınımını ne ölçüde azaltacakları konusunda fikir sahibi olabilecekler. Tüm mesele, hem kazanç için hem de gezegen için geri dönüşümün faydalarını mümkün olan en etkili şekilde vurgulamaktır.”
İyileştirilmiş geri dönüşüm programının pilot uygulamaları global olarak devam ediyor ve bu uygulamaların 2025 yılına kadar tüm müşterilere sunulması planlanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ