Makine Haber

Özden: “Mükemmellikte 4 Yıldız Yetkinlik Belgesi’ni aldık”

Bir aile şirketi olarak başladıkları kurumsallaşma çalışmalarına EFQM ile sağlam ve emin adımlarla devam ettiklerini aktaran Doruk ve KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Tülay Özden, 2011’de tanıştıkları EFQM modelinin, uluslararası standartlarda kurumsallaşmanın önemini kendilerine gösterdiğini söyledi.

  • 20 Kasım 2020
Özden: “Mükemmellikte 4 Yıldız Yetkinlik Belgesi’ni aldık”

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından 17-18 Kasım tarihlerinde ‘Yeni Yönler-Yeni Ufuklar’ ana temasıyla dijital olarak gerçekleştirilen 29. Kalite Kongresi’ne katılan Doruk ve KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Tülay Özden, kongre kapsamında moderatörlüğünü KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül’ün gerçekleştirdiği ‘EFQM Modelinin Uygulanması’ başlıklı panelde yer aldı.
Son yıllarda hızlandırdıkları kurumsallaşma çalışmalarında modelin sağladığı etkilerden söz eden Özden, EFQM Mükemmellik Modeli’nde bu yıl aldıkları Mükemmellikte 4 Yıldız Yetkinlik Belgesi ile dünya markası olma yolunda yaptıkları çalışmaların hızlanacağını vurguladı.

“Kurumsallaşma çalışmalarımıza EFQM ile sağlam adımlarla devam ediyoruz”
22 yıl önce bir teknoloji şirketi olarak dünyadaki ilk IoT temelli cihazlardan birini geliştiren ve bugün dünya genelinde 300’den fazla fabrikanın dijital dönüşümünü gerçekleştiren Doruk’un son yıllarda hızlanan kurumsallaşma çalışmalarını anlatan ve EFQM ile elde ettikleri başarılardan söz eden Özden, “Şirketimizde geleceğe yönelik stratejik başlıklarımızdan en önemlilerinden birini kurumsallaşma oluşturuyor. Bir aile şirketi olarak başladığımız kurumsallaşma çalışmalarına bugün EFQM ile sağlam ve emin adımlarla devam ediyoruz. 2011 yılında tanıştığımız EFQM modeli, uluslararası standartlarda kurumsallaşmanın bize ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Yüzde 90’ı mühendis olan bir şirket olarak; yazılım geliştirme, fabrikalarda sistem kurulumu ve proje yönetimleri gerçekleştiriyoruz ve Ar-Ge odaklı bir firma olduğumuz için inovasyona dayalı bir süreç içinde ilerliyoruz” dedi.

“Sağlam yapılar kurarak ilerleme kaydediyoruz”
EFQM modelini uygulamadan önce iş birimlerinin birbirinden bağımsız çalıştığını aktaran Özden, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “KalDer ile yaptığımız çalışmalarla tüm departmanlarımızı uçtan uca entegre hale getirdik. Böylece, entegre bir şekilde planlama yapabildik ve değişim yönetimini daha kolay gerçekleştirebildik. Aynı zamanda, kurum dayanıklılığımızla çalışan, müşteri, paydaş memnuniyetimiz ve şirket verimimiz büyük oranda artış gösterdi. Tedarikçilerimizle iletişimi artırdık. Sistemli bir şekilde kurumsallaşma çalışmalarımıza devam ederken KalDer tarafından düzenli olarak danışmanlık alıyoruz. Tüm bu uygulamalarla sistemlerimizde sürdürülebilirliğimizi sağlayacak sağlam yapılar kurarak ilerleme kaydediyoruz.”

“EFQM’den alacağımız puanlar şirketimizin hedeflerine dönüştü”
EFQM modelinin şirket hedeflerine etkilerinden söz eden Aylin Tülay Özden, “Büyümeyi ve gelişmeyi düzenli ve sistematik bir şekilde yürütmek amacıyla kurumsal gelişim modelleriyle ilgili yaklaşımları inceleyip, kurum kültürümüze uygun şekilde devreye almaya devam ediyoruz. Her yıl gönüllü olarak girdiğimiz değerlendirmeler sonucunda seviyemizi yükselterek kurumumuzu geliştiriyoruz. EFQM’den alacağımız puanlar şirketimizin hedeflerine dönüştü. Bu hedefler, şirketimizde herkes tarafından içselleştirildi ve bugün kurum kültürümüz haline geldi. Bu yıl, Mükemmellikte 4 Yıldız Yetkinlik Belgesi’ni aldığımız için büyük mutluluk duyuyoruz. Uluslararası kalite standartlarına uygun çalışmalarımızın bir sonucu olarak aldığımız bu belgeyle; Türkiye’den teknoloji alanında dünya markası çıkarma hedefimiz yolunda emin adımlarla yol almaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ