Makine Haber

KOBİ’lerin bulut bilişim hizmetlerinden faydalanmaları için 3 temel neden

Dijital çağda KOBİ’lerin veriye dayalı yaşadığı sorunlar gün geçtikçe artıyor. Öyle ki; KOBİ’lerin yüzde 75’i bir felaket anında ne yapacağını bilemiyor. Yaşadıkları kesinti sürelerinin KOBİ’lere maliyeti de, saat başına 10 ilâ 50 bin dolar arasında değişiyor.

  • 21 Ekim 2021
KOBİ’lerin bulut bilişim hizmetlerinden faydalanmaları için 3 temel neden

Selçuk Murat GÜNER
Teletek Süreç Yöneticisi

Dijital dünyaya entegrasyon sürecini en sancılı yaşayan gruplardan biri de KOBİ’ler. Yapılan araştırmalar, KOBİ’lerin siber saldırılardan insan/sistem hatalarına uzanan kötü senaryolar karşısında yeterli koruma düzeyinde olmadığını gösteriyor. Veri kaybına yol açabilecek bir kötü senaryoda, KOBİ’lerin en az 3 aylık bir süre boyunca verilerine erişmek için mücadele ettiği; büyük bir çoğunluğunun ise felaketler karşısında hiçbir önlem almamış olduğu araştırmalarda raporlanıyor. KOBİ’lerin bulut bilişim hizmetlerinden faydalanmaları için 3 temel neden bulunuyor:

1. Alt yapılar bulut bilişimle daha fazla esnekliğe sahip oluyor:
Bulut bilişime geçişin KOBİ’lere sağladığı en büyük avantajlarından biri alt yapı kullanımında artan esneklik. Bulut bilişim, artan bant genişliği talepleri için zaten etkili bir çözüm. Buna ek olarak, alt yapının sanallaştırılmış uzak sunucularda çalıştırılması, ihtiyaç anında bulut kapasitesini büyütmeyi ya da küçültmeyi de kolaylaştırıyor. Bu esneklik düzeyi, bulut bilişimi kullanan işletmelerin genel operasyonel verimliliklerini artırarak rakiplerine göre gerçek bir avantaj sağlayabiliyor.

2. Felaket kurtarma ve veri güvenliği bulut bilişimle tümleşik olarak KOBİ’lere sunuluyor:
ABD’de küçük işletme sahiplerinin yüzde 52’si, bir felaketten kurtulmak adına en az üç ay mücadele ediyor. Tüm bunları gölgede bırakan basit bir gerçek ise, küçük işletmelerin yüzde 40’ının felaket sonrası ticari hayatlarının sona ermesi. Burada felaket senaryolarına karşı önlemlere hız verilmesi gerekiyor. Teletek, bulut tabanlı felaket kurtarma ve iş yeri dışı yedekleme çözümü ile şirketler, Teletek Bulut Platformu’ndaki depolama alanlarına tam olarak tümleşik, hızlı ve güvenli bir yedekleme sağlayabiliyor. Buna ek olarak; çalışan sistemlerini bulutta barındıran şirketler, tümleşik alt yapı sayesinde iş sürekliliği ve felaketten kurtarma senaryolarını kolaylıkla kurgulayarak, çok hızlı bir şekilde devreye alabiliyorlar.

3. ‘Kullandıkça öde’ sistemi KOBİ’leri yüksek maliyetten kurtarıyor:
KOBİ’ler, belirli kapasitelere sabit bedeller ödememek için verilerinin güvenliğini riske atabiliyorlar. Buna karşın, her an bu kapasitenin tamamını da kullanamıyor. Teletek Bulut Platformu, ‘kullandıkça öde’ servis satış modeli sayesinde; yatırım, elektrik, periyodik bakım ve alt yapı operasyonu gibi sabit bedelleri ortadan kaldırıyor. Bu yolla finansal esneklik sağlayarak, KOBİ’lerin IT alt yapı giderlerini ‘hizmet gideri’ kapsamına alıyor ve bu giderleri finansal güçlerine eklemelerini kolaylaştırıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ