Karabiber: “ERP sektöründeki lider konumumuzu güçlendirmeye devam edeceğiz”
2024’ü 65,25 milyar doların üzerinde bir değerle kapatan ERP yazılımı sektörünün, beş yıl içinde 103,95 milyar dolara ulaşacağını dile getiren IAS Yönetim Kurulu Başkan Vekili Can Karabiber, 2024’te pazardaki paylarını bir önceki yıla göre yüzde 37,6 çıkarmayı başardıklarını ifade etti.

Araştırma şirketi Mordor Intelligence’ın analizine göre, 2024’ü 65,25 milyar doların üzerinde bir değerle kapatan ERP yazılımı sektörünün beş yıl sonra 103,95 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor.
2024 yılında var olan pozisyonlarını daha da güçlendirerek geçen yıla oranla küresel pazardaki paylarını yüzde 37,6 oranında büyüttüklerini belirten IAS Yönetim Kurulu Başkan Vekili Can Karabiber, “Küreselde yaşanan bu büyüme rüzgarıyla ERP yatırımlarını artırmayı planlayanların da kendilerine en uygun çözümleri sunan iş ortaklarının arayışına girdiğini görüyoruz. Bu da bizler için yeni fırsatlar anlamına geliyor. Yeni dönemde, özellikle teknoloji yoğun sektörler ve dijital dönüşüme açık pazarlar üzerinde yoğunlaşmayı planlıyoruz. Bu bağlamda, otomotiv, savunma ve havacılık, üretim, proje ve hizmet sektörleri ana hedef gruplarımız arasında yer alıyor. 2025’te, ERP sektöründeki lider konumumuzu güçlendirmeye devam edeceğiz. Amacımız, müşterilerimizin iş süreçlerini yalnızca optimize etmek değil, aynı zamanda onlara gelecek odaklı, çevik ve sürdürülebilir bir iş modeli sunmak. Bu doğrultuda Ar-Ge yatırımlarımızı artırarak; müşterilerimize yapay zekâ destekli, yenilikçi, kolay erişilebilir ve kullanılabilir çözümler kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.