Makine Haber

Gider: “Aldığımız önlemler sayesinde, Covid-19 sürecinde de üretim ve ihracata devam ediyoruz”

Covid-19 tehdidini erken bir zamanda gördüklerini ve alınması gereken önlemleri tereddütsüz bir şekilde hayata geçirdiklerini ifade eden Bantboru CEO’su Sinan Gider, yaşanan süreçte tavizsiz önceliklerinin insan sağlığı olduğunu dile getirdi.

  • 20 Nisan 2020
Gider: “Aldığımız önlemler sayesinde, Covid-19 sürecinde de üretim ve ihracata devam ediyoruz”

Kendi alanında dünyanın en büyük 5 üreticisinden biri olan Bantboru, Covid-19 pandemisine yönelik eylem planı uygulamasında Türkiye’nin öncü kuruluşları arasında yer alıyor. Şirket bünyesinde, mart ayı ortasından bu yana çalışan sağlığı ve güvenliği odaklı iş sürekliliği eylem planı uygulanıyor.
Yaşanan süreçte tavizsiz önceliklerinin insan sağlığı olduğunu ifade eden Bantboru CEO’su Sinan Gider, “Covid-19 tehdidini erken bir zamanda gördük ve alınması gereken önlemleri tereddütsüz bir şekilde hayata geçirdik. Risk değerlendirmelerimiz ve acil durum planlarımız 16 Mart haftası itibarı ile tamamlandı ve devreye alındı. Çok hızlı bir şekilde uygulamaya geçirdiğimiz önlem ve aksiyonlarımız ile ilgili tüm çalışan bilgilendirmelerimiz, şirket içi ekranlarımız da dâhil olmak üzere farklı iç iletişim kanallarımızdan yine bu dönemde yapıldı. Önlem ve bilgilendirme çalışmalarımız aralıksız bir şekilde sürüyor” dedi.

“Bir dizi önlem çerçevesinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz”
Dezenfeksiyon, çalışma düzenlemesi, kişisel koruyucu önlemler ve tüm alanlarda sosyal mesafe öncelikli olmak üzere, bir dizi önlem çerçevesinde faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Gider, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Tüm dünya, küresel sağlık kriziyle başa çıkmanın yollarını arıyor. Şu aşamada kamu yöneticilerimizin de dile getirdiği üzere; gerekli önlemleri almak, bunlara uymak ve bu tehdide milletçe direnmek büyük bir önem taşıyor. Bantboru, kamu tedbir ve talimatları ışığında üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirme azmindedir. Çalışma arkadaşlarımız, diğer paydaşlarımız ve onların yakınlarından başlayarak, insan ve toplum sağlığının korunması yolunda gerekli önlemleri almayı; devamında da insanlığın var oluşu ve geleceği açısından hayati öneme sahip ekonomik aktivitenin sürdürülebilirliğine katkılarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz. Önlemlerimizle birlikte, üretim ve ihracata devam ediyoruz.”
Farklı senaryolar kapsamında farklı eylem planlarını hazırladıklarını ifade eden Gider, “Bu süreçte sorumluluk bilinci ile hareket eden, işlerini en iyi şekilde yaparken aldığımız önlemlerin uygulanmasında bizlere yardımcı olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ