Makine Haber

Ford, bisikletliler için dünyanın ilk ‘emoji ceket’ini tasarladı

Ford, bisikletlilerin trafikte diğer sürücülerle daha güvenli bir şekilde iletişim kurabilmeleri için dünyanın bisikletlilere özel ilk ‘emoji ceket’ini tasarladı. Ceket, bisikletlilerin ellerini gidondan kaldırmadan; hareketlerini, gidecekleri yönü ve tehlikeli durumları bildirmelerini sağlıyor.

  • 12 Şubat 2020
Ford, bisikletliler için dünyanın ilk ‘emoji ceket’ini tasarladı

Tüm dünyada milyonlarca insan hobi veya spor ya da tamamen ulaşım amaçlı bisiklet kullanmayı tercih ediyor. Şehirlerde artan trafik yoğunluğu ve çevre kirliliği gibi faktörler sebebiyle bisiklet kullanıcıları tüm dünyada artmaya devam ediyor. Ancak, sürücüler ve bisikletliler arasındaki iletişim, bisikletlilerin ellerini gidondan kaldırmasıyla tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. AB Komisyonu’nun Trafik Güvenliği Raporu’na göre, Avrupa yollarında her yıl yaklaşık 2 bin bisikletli trafikte çeşitli sebeplerden hayatını kaybediyor.
Ford, söz konusu tüm bu tehlikelerin önüne geçmek ve bisikletlilerin trafikte kendilerini daha rahat ifade etmeleri için ‘Yolu paylaş’ yaklaşımı kapsamında dünyanın ilk ‘emoji ceket’ini tasarladı. Henüz satışa sunulmayan ve bisikletliler için tasarlanan ceket; bisikletlilerin trafikteki hareketlerini, gidecekleri yönü, tehlikeli durumları diğer sürücülere kolayca bildirmelerini sağlıyor.
‘Emoji ceket’in arka kısmında yer alan ve sürücüler tarafından çok rahat bir şekilde görülebilen LED ekran, bisikletlilerin sağa veya sola gideceği yönü sinyal şeklinde haber vermelerini sağlıyor. Tehlikeli durumları bir tehlike işaretiyle diğer sürücülere bildirme imkânı sağlayan ekran, bisikletlinin seçtiği 3 emojiden birini arkasındaki sürücülere yansıtabilmesini de sağlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ