Makine Haber

Bosch Rexroth, iş birlikçi robot yelpazesini genişletiyor

Bosch Rexroth, Kopenhag merkezli Kassow Robots ApS’nin çoğunluk hissesini satın almayı ve böylece Geleceğin Fabrikası portföyünü genişletmeyi planlıyor. Kassow Robots, Kopenhag ve Prag tesislerinde yaklaşık 25 çalışanı ile endüstriyel uygulamalara yönelik iş birlikçi robotlar geliştiriyor ve üretiyor.

  • 13 Nisan 2022
Bosch Rexroth, iş birlikçi robot yelpazesini genişletiyor

Fabrika otomasyonuna yatırım yapan Bosch Rexroth, Kopenhag (Danimarka) merkezli Kassow Robots ApS’nin çoğunluk hissesini satın almayı ve böylece Geleceğin Fabrikası portföyünü genişletmeyi planlıyor. Kassow Robots, Kopenhag ve Prag (Çek Cumhuriyeti) tesislerinde yaklaşık 25 çalışanıyla endüstriyel uygulamalara yönelik iş birlikçi robotlar (cobotlar) geliştiriyor ve üretiyor. Bosch Rexroth ve Kassow Robots, 18 Mart 2022’de konuyla ilgili bir sözleşme imzaladı.

Wucherer: “Cobot pazarının her yıl yüzde 15 ilâ 20 oranında büyümesi bekleniyor”
Bosch Rexroth’un satış ve fabrika otomasyonunu denetleyen Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Marc Wucherer, “İş birlikçi endüstriyel robotlar, çok yönlü Geleceğin Fabrikası için bir başka önemli yapı taşıdır. Kassow Robots’un hafif robotları, endüstriyel üretimde çeşitli şekillerde kullanılabiliyor. Taşıma kapasitesi ve menzili yüksek olan cobotlar, en dar alanlarda kullanılabiliyor. Yedi eksen ile Kassow Robots’un bir cobotu köşelerdeki nesneleri, bugüne kadar piyasada benzersiz bir esneklik ile bir kol gibi kavrayabiliyor. Esnek robotik sistemler için büyük bir talep var. Önümüzdeki yıllarda, cobot pazarının her yıl yüzde 15 ilâ 20 oranında büyümesi bekleniyor. Bu potansiyelden yararlanmak ve portföyümüzü Kassow Robots’un iş birlikçi robotlarıyla genişletmek istiyoruz. Bu, özellikle pil üretimi ve yarı iletken üretimi dahil olmak üzere dayanıklı tüketim malları ve mobilite endüstrisindeki müşterilerimize fayda sağlayacak” dedi.

Kassow: “Cobot portföyümüz için yeni pazarlar açmamızı sağlayacak”
Kassow Robots ApS’nin kurucusu, Genel Müdürü ve hissedarı Kristian Kassow ise, konu hakkında şunları söyledi: “Bosch Rexroth ile fabrika otomasyonunda uluslararası lider olan ve iş faaliyetlerimizi genişletmemize yardımcı olabilecek bir iş ortağı bulduk. Bu, cobot portföyümüz için yeni pazarlar açmamızı sağlayacak.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ