Makine Haber

ABB ve B&R, ilk tam entegre çözümlerini SPS Fuarı’nda sergileyecek

Makine üreticileri, gelecekte robotları ve makine kontrol sistemlerini tek bir kaynaktan tedarik edebilecekler. B&R, SPS Fuarı’ndaki standında, açık ve gerçek zamanlı iletişim çözümü olan OPC UA over TSN için kapsamlı bir ürün portföyü sunacak olan ilk üreticilerden biri.

  • 07 Kasım 2019
ABB ve B&R, ilk tam entegre çözümlerini SPS Fuarı’nda sergileyecek

ABB’nin Robotics & Discrete Automation Bölümü’nün bir parçası olan B&R, SPS Fuarı’nda ABB robotlarını ilk kez otomasyon sisteminin ayrılmaz bir parçası olarak sunacak.
Makine üreticilerinin, gelecekte robotları ve makine kontrol sistemlerini tek bir kaynaktan tedarik edebileceklerini aktaran firma yetkilileri, “Ayrıca B&R, fuar standında açık ve gerçek zamanlı iletişim çözümü olan OPC UA over TSN için kapsamlı bir ürün portföyü sunacak olan ilk üreticilerden biri” dediler.
ABB robotlarının B&R otomasyon sistemine entegrasyonunun; özel bir robot kontrol cihazı, özel kontrol kabini ve özel programlayıcıya olan ihtiyacı ortadan kaldırdığını vurgulayan yetkililer, şöyle konuştular: “Bu yeni çözüm, karmaşıklığı azaltır ve senkronizasyonu optimize eder. Müşteriler, benzeri görülmemiş hassasiyetten ve kullanıcı dostu programlardan yararlanırlar.”

“Kapsamlı bir ürün yelpazesi sunacak”
B&R’ın fuarda ayrıca, OPC UA over TSN iletişim protokolü üzerine kapsamlı bir ürün yelpazesi sunacağını bildiren yetkililer, “Sergilenecek ürünler arasında; X20 kontrolörleri, Buscontroller, endüstriyel PC’ler ve TSN makine switch’i de yer alıyor. Böylece B&R, modüler ve esnek makine konseptleri için standart bir ağ sağlıyor. Açık standart, çok sayıda protokolü, tek bir arayüze sahip olan tek bir protokole indirger. Bu arayüz, ağ katılımcılarıyla standart veri alışverişinde bulunuyor. Makine ve tesislerin geliştirilmesi ve işletilmesi oldukça basit hale geliyor” diye konuştular.

“İki yeni ve kompakt motorlu sürücü de tanıtılacak”
B&R’ın standında ayrıca, iki yeni ve kompakt motorlu sürücünün de tanıtılacağını ifade eden yetkililer, sözlerini şu şekilde sürdüler: “Yeni ACOPOSmotor serisi cihazlar, modüler makine ve sistemlerin geliştirilmesini kolaylaştırıyor. Ek olarak, kontrol panosundaki montaj eforu ve alan gereksinimleri azalıyor. Yeni motorlar, 0,2 ilâ 0,35 kW güç aralığını kapsıyor ve en küçük varyantta sadece 60 mm x 90 mm (b x s) ölçmektedir. Kompakt boyutlara rağmen, minimum 50μs ile kontrol devrelerine olanak veren tam teşekküllü bir servo amplifikatör entegre edilmiştir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ