Makine Haber

Yeni hepsi bir arada koruma rölesi REX610

REX610, serbestçe yapılandırılabilir çok işlevli rölelerden ve kanıtlanmış koruma algoritmalarından oluşan güçlü ABB mirasından yararlanarak, tüm temel güç dağıtım uygulamaları için ideal koruma sağlayan sade ve yenilikçi bir çözüm sunuyor.

  • 20 Mayıs 2021
Yeni hepsi bir arada koruma rölesi REX610

ABB

Tüm dünyadaki enerji tüketiminin 2050’ye kadar iki katına çıkması beklenirken, güç dağıtım şebekelerinin boyutları ve karmaşıklıkları da artmaya devam ediyor. Buna karşılık ABB de; güvenli, akıllı ve sürdürülebilir elektrifikasyonu desteklemek amacıyla tasarlanan Relion ürün ailesine yeni bir üye katıyor. REX610, yenilikçi sadelik avantajı ile şebekeleri, endüstriyel süreçleri ve insanları korumayı kolaylaştırıyor.
REX610, serbestçe yapılandırılabilir çok işlevli rölelerden ve kanıtlanmış koruma algoritmalarından oluşan güçlü ABB mirasından yararlanarak, tüm temel güç dağıtım uygulamaları için ideal koruma sağlayan sade ve yenilikçi bir çözüm sunuyor.

Palin: “Esnek ve sürdürülebilir bir tercih”
ABB Dağıtım Çözümleri Başkanı Alessandro Palin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Daha yüksek güvenilirlik ve enerji tedarikine duyulan ihtiyaçla birlikte enerji talebi de artıyor. Değişen piyasa ve şebeke ihtiyaçlarını karşılamak için de; bu değişime hazır ve adapte olmanın yanında, yenilikçi ve uzun ömürlü teknolojilerin de uygulamaya geçirilmesi gerekiyor. Gelişen güç şebekelerinin ve geleceğin toplumlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tasarlanan REX610, tüm bu ihtiyaçları karşılayarak esnek ve sürdürülebilir bir tercih olarak ortaya çıkıyor” dedi.

Kolay sipariş, kurulum, kullanım ve servis imkânı
Yenilikçi sadelik, REX610’un temelini oluşturuyor. Tak-çalıştır özellikli bu çözüm, mevcut tüm işlevleri kullanıma sunan donanım modülleriyle beraber geliyor. Sadece altı seçenekle tüm temel güç dağıtım uygulamalarını destekleyen ilk hepsi bir arada koruma rölesi olan REX610, bu sayede kolay sipariş, kurulum, kullanım ve servis imkânı tanıyor. Az sayıdaki seçeneği sayesinde hızlı değişim sağlama ve değişen proje gereksinimlerini karşılama adına modül ve yedek ünitelerin de hazırda tutulmasını sağlayarak, zamandan ve paradan tasarruf sağlıyor.
Modüler ve ölçeklenebilir tasarımı eşsiz bir koruma çözümü sunmayı kolay hale getirirken; farklı haberleşme seçeneklerini kapsayan geniş varsayılan işlev yelpazesi de, fazladan herhangi bir maliyet veya donanım değişiklik ihtiyacı olmadan kolaylıkla değişiklik yapılabilmesini sağlıyor.

Geleceğe hazır bir şekilde geliştirildi
REX610, sürekli olarak gelişen bir şebeke sunmak adına geleceğe hazır bir şekilde geliştirildi. Piyasa koşul ve ihtiyaçları değiştikçe, modüller de rölenin tamamını değiştirmeye gerek kalmaksızın kolaylıkla eklenebilir, kaldırılabilir veya değiştirilebilir. Modüler donanım, kurulumdan yıllar sonra dâhi değişiklik yapmayı mümkün kılar. Yenilikçi ve çıkarılabilir eklenti ünitesi, hızlı ve kolay kurulum, bakım, test, değişim ve onarım sağlayarak arıza sürelerini en aza indirir.
Değişen şebeke ihtiyaçlarını daha iyi destekleyecek yeni geliştirmelere de yazılım güncellemeleri ile ulaşabilmek mümkün. En güncel ABB koruma algoritmalarını kullanarak ideal koruma ve kontrol çözümleri elde etmek mümkünken; yeni koruma işlevi de yeni uygulamaların önünü açıyor. ABB’nin röle ayarlama ve yapılandırma aracı PCM600 üzerinden erişilebilen geniş varsayılan işlev yelpazesi, kullanıcıların değişen koruma, haberleşme ve ağ gereksinimlerine ayak uydurmalarını sağlıyor.
IEC 61850 ile tamamen uyumlu olan REX610, trafo merkezi otomasyon cihazları ve de ABB Ability platformundaki gibi çeşitli akıllı hizmetler arasında haberleşmeyi ve birlikte çalışabilirliği hem şimdi, hem de gelecekte mümkün kılıyor.

Bakım maliyetlerinin öngörülebilmesini sağlıyor
REX610, gelecekte de ideal ve uzun ömürlü kullanım sağlamak adına kapsamlı yaşam döngüsü hizmetleri sunarak, koruma çözümlerinin güvenli, güvenilir ve uygun maliyetli olmasını ve de bakım maliyetlerinin öngörülebilmesini sağlıyor. Web tabanlı veri paylaşım ve yedekleme hizmeti olan ABB Ability Yedekleme Yönetimi-Data Care da, bu hizmetler arasında yer alıyor. Bu hizmet sayesinde, teknik bilgiler güvenli bir şekilde online ortamda depolanıyor ve koruma rölelerinden kolaylıkla paylaşılabiliyor. Data Care, tüm yazılım güncellemelerine de erişim sağlıyor.
ABB güçlendirilen ürünler pazarında da, Spacom rölelerinin REX610 röleleri ile hızla ve kolaylıkla değiştirilebilmesi amacıyla özel bir adaptör geliştirdi. 1980’lerden beri tüm dünyada 700 bin ABB Spacom rölesinin kurulumu yapılmış durumdayken; güçlendirilmiş adaptör de gelecekteki güç taleplerini karşılamak adına koruma ve kontrol sistemini kolaylıkla modern hale getirmek adına basit bir çözüm sunuyor.
ABB, 18 Mayıs 2021 tarihinde düzenleyeceği sanal bir etkinlikle REX610’un lansmanını yaparken, ABB Elektrifikasyon Teknolojiden Sorumlu Başkan Amina Hamidi de etkinlikte ‘daha yeşil ve akıllı elektrifikasyon için inovasyon’ başlıklı bir açılış konuşması yapacak. REX610, 2021 yılı içerisinde satışa sunulacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ