Makine Haber

Mallı: “Talaşlı imalat sektörü için düşük maliyetlerle yüksek verimlilik sağlayan çözümler sunuyoruz”

Gelişmiş robot teknolojileri ile otonom ve akıllı makinelerin avantajlarını talaşlı imalat ekosistemine entegre ettiklerini ifade eden Schunk Türkiye Takım Tutucular ve İş Bağlama Sistemleri Satış Müdürü Sezgin Mallı, birçok sektör için ihtiyaca uygun çözümler geliştirdiklerini söyledi.

  • 07 Eylül 2021
Mallı: “Talaşlı imalat sektörü için düşük maliyetlerle yüksek verimlilik sağlayan çözümler sunuyoruz”

Endüstri 4.0’ın ortaya çıkmasıyla birlikte akıllı iş çözümleri ve otonom sistemler, özellikle rekabetin üst düzeyde yaşandığı talaşlı imalat alanında verimliliği ve rekabetçi yapıyı korumak için belirleyici bir rol üstleniyor. Dinamikleri sürekli değişen pazarın beklentilerine göre ürünler sunabilmek için robotik entegrasyon desteğine en çok ihtiyaç duyan sanayi kollarından biri olan talaşlı imalat sektöründe, gerekli dönüşümü sağlamak ise doğru çözüm ortağını bulmaktan geçiyor.

“Yüksek kâr ve fayda dengesini korumaya çalışıyoruz”
Alışılagelmiş, geleneksel ve yüksek maliyetli üretim metotlarından hızlı ve doğru bir şekilde teknolojik sisteme geçme evresinde müşterilerinin yanlarında yer aldıklarını ifade eden Schunk Türkiye Takım Tutucular ve İş Bağlama Sistemleri Satış Müdürü Sezgin Mallı, “Müşterlerimizin üretim süreçlerine katkı sağlarken, en üst düzey kaliteyle birlikte yüksek kâr ve fayda dengesini korumaya çalışıyoruz. Şirket olarak sürekli değişim ve gelişim gösteren sektörde, mevcut sistemin iyileştirilmesi adına müşterilerimize danışmanlık hizmetiyle birlikte çözümler sunuyoruz. Talaşlı imalat sektörü, yeni endüstri evresinde rekabet avantajını elinde tutmak için teknolojiye büyük ihtiyaç duyuyor. Her geçen gün yenilenen sanayi alanlarından biri olan talaşlı imalat sektöründe, endüstriyel makineleşmenin otomasyon avantajları özellikle de üretim döngüsünün en verimli şekilde tamamlanması için çok gerekli. Global kuralların geçerli olduğu sanayi alanında ayakta kalabilmek ve parça üretiminde verimlilik ve kalite seviyesini koruyabilmek için Ar-Ge yatırımlarımızla müşterilerimize yüksek fayda sağlayacak yeni ürünler ortaya koyuyor ve mevcut ürünlerin geliştirilmesi konusunda yüksek hassasiyet gösteriyoruz. Talaşlı imalat sektörü için sunduğumuz ilklerin başında hidrolik takım tutucu geliyor. Standart takım tutucuların yanı sıra, hidrolik takım tutucu sistemini talaşlı imalat pazarına ilk sunan firma olarak, yüksek kalitedeki hidrolik takım tutucu ürün gamımızla tüm dünyada pazar lideri olma özelliğimizi de koruyoruz. İş bağlama sistemlerimizde pazarda bulunan diğer ürünlere kıyasla; daha yüksek hassasiyet, daha hızlı ve güvenli parça bağlama özelliği, daha uzun kullanım ömrü gibi avantajlar sunuyoruz” dedi.

“Çözümlerimiz, birbirilerine entegre edilerek farklı beklentileri de karşılayabiliyor”
Ürünleri genel olarak, ‘müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda mevcut sisteme en kolay nasıl entegre edilebilir ve üretim süreçlerindeki kayıpların önüne nasıl geçilebilir?’ perspektifinden değerlendirdiklerini ifade eden Mallı, sözlerine şöyle devam etti: “Ürünlerimiz, tamamen otomasyon sistemiyle üretiliyor ve tüm gerekli kontrollerden geçerek iş ortaklarımıza ulaşıyor. İşçi sağlığını korumak adına maksimum güvenliğe sahip olan ürünlerimizin, uzun süre boyunca yüksek hassasiyet toleransında çalışabilmeleri de piyasadaki benzerlerinden ayrılmasını sağlıyor. Tamamen esnek ve kolay değiştirilebilir ekipmanlarıyla prosesteki tüm ihtiyaçlara cevap veren çözümlerimiz, birbirilerine entegre edilerek farklı beklentileri de karşılayabiliyor. Ürünler, müşterilerimizin otomasyon sistemine entegre edilebilmesi için kullanıma hazır şekilde sunuluyor. En önemlisi de, tüm bu ürün ve özellikler tek bir çatı altında toplanarak holistik bir yapı içinde müşterilerimize ulaşıyor. ‘Müşterilerimiz en doğru ürünü kendileri seçebilsin’ diye hemen hemen tüm ürünlerimizin örnek modellerine sitemiz üzerinden ulaşılabiliyor. Aynı zamanda, sektör kullanıcılarının tüm global torna ayna modellerine uygun ayna çenelerini seçmesi için hazırlanan çabuk çene seçim portalımızla; sadece ayna marka, model ve ölçü bilgilerini yazarak tüm uygun çene tiplerini görebilecekleri Schunk Chuck Jaw Quickfinder programımız da mevcut.”

“Dünyanın her yerinden ve hemen her sektöründen farklı müşteri gruplarımız var”
Türkiye’deki talaşlı imalat sektörünün her yıl beklenenin üstünde bir performans gösterdiğini ve potansiyeliyle yükselen pazarların başında geldiğini söyleyen Sezgin Mallı, “Bu büyüme hızındaki en büyük etken, daha hızlı ve daha kaliteli bir üretim metoduyla çalışmak. Birçok talaşlı imalat üreticisi, özellikle 5 eksen CNC tezgah yatırımları ve bu tezgahlara uygun yüksek kalite iş bağlama ve işlemleme ekipmanlarının kombinasyonuyla yüksek verimlilik ve kaliteye daha hızlı ve daha az maliyetle ulaşıyor. İş ortaklarımızın yüksek verimlilik ve kaliteli bir üretim sistemine sahip olabilmeleri için ihtiyaç duyabilecekleri ürün potföyünü sunarak destek oluyoruz. Bu noktada, dünyanın her yerinden ve hemen her sektöründen farklı müşteri gruplarımız var. Schunk olarak talaşlı imlalat sektöründe global pazarda dünyanın her kıtasında ve neredeyse tüm ülkelerde yer almakla birlikte, Schunk Türkiye olarak da Türkiye pazarının yanı sıra Körfez ülkelerinde önemli bir pazar payına sahibiz. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Mısır, Azerbaycan, Katar, Lübnan, Umman, Ürdün, Bahreyn, Kuveyt, Yemen ve Irak’ta ihracat kanalımızı güçlendirmeye odaklanıyoruz. Şu an için ihracat gerçekleştirdiğimiz Körfez ülkelerine yaptığımız ihracat, toplam ciro hacmimizin yaklaşık yüzde 10 ilâ 15’lik bir kısmına sahip. Bu oranları en kısa sürede çok daha yüksek rakamlara ulaştırmayı amaçlıyoruz. Sektördeki başarılarımızı sürdürülebilir kılmak için de, yatırım çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz’’ diyerek sözlerini tamamladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ