Makine Haber

Gökgöz: “Otomotiv sektöründeki dönüşüm yan sanayide rekabeti artırıyor”

Elektrikli ve hibrit otomobillerin yedek parça üretiminde yaşanacak rekabetin kaçınılmaz olduğunu söyleyen CHEP Türkiye, Romanya & Rusya Otomotiv Ülke Lideri Engin Gökgöz, rekabette öne çıkmak için söz konusu alana yatırım yapmayı planlayan yan sanayicilerin bir strateji haritası oluşturmaları gerektiğini belirtti.

  • 19 Şubat 2020
Gökgöz: “Otomotiv sektöründeki dönüşüm yan sanayide rekabeti artırıyor”

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği’nin (TEHAD) verilerine göre, elektrikli ve hibrit araç sayısının son bir yılda üç kat arttığı Türkiye; bir yandan kendi elektrikli arabasını üretmek için hazırlıklarına devam ederken, diğer yandan da global şirketlerin üretiminde önemli rol üstleniyor. Otomotiv ana sanayinde yaşanan gelişmeler, yan sanayideki dönüşümü de beraberinde getiriyor. Söz konusu araçların dünya genelinde hızla artacağını göz önünde bulunduran otomotiv yan sanayicileri, hibrit ve elektrikli araç parçası üretmek üzere yatırım yapıyorlar.

“Elektrikli ve hibrit otomobillerin yedek parçaları çok daha hassas”
Elektrikli ve hibrit otomobillerin yedek parça üretiminde yaşanacak rekabetin kaçınılmaz olduğunu söyleyen CHEP Türkiye, Romanya & Rusya Otomotiv Ülke Lideri Engin Gökgöz, “Son yıllarda önemli gelişmelerin yaşandığı hibrit ve elektrikli araç pazarı hızla büyüyor. Otomotiv sektörü yönünü bu alana çevirmişken, yan sanayii de bu dönüşüme kayıtsız kalmıyor. Ancak, elektrikli ve hibrit otomobillerin yedek parçaları, benzinli ve dizel araçların parçalarına göre çok daha hassas. Dolayısıyla, rekabette öne çıkmak için bu alana yatırım yapmayı planlayan yan sanayicilerin bir strateji haritası oluşturarak doğru yatırımlar yapmaları gerekiyor. Biz de CHEP olarak, yan sanayii üreticilerine destek oluyoruz. Hassas parça sevkiyatına yönelik gelişmiş ekipman çözümlerimizin yanı sıra, onlarla uzmanlığımızı ve bilgi birikimimizi de paylaşıyoruz” diye konuştu.

“Bilgi birikimimizi iş ortaklarımız için pozitif bir değere dönüştürüyoruz”
CHEP’in otomotiv ve diğer sanayii tedarik zincirlerinin en temel ihtiyaçlarını karşıladığını bildiren Gökgöz, şöyle konuştu: “Sahip olduğumuz bilgi birikimi ve dijital dönüşüm süreçlerindeki hâkimiyetimizi, iş ortaklarımız için pozitif bir değere dönüştürüyoruz. Yeni araç üretimlerinin Ar-Ge çalışmaları esnasında, paketleme mühendislerimiz iş ortaklarımız olan OEM mühendisleriyle birlikte çalışarak, yeni parçaların güvenli taşımacılığı konusunda destek veriyorlar. Sektörün en iyi uygulamaları konusunda eğitim almış uzmanlarımız, inovasyon ve nakliye optimizasyonundaki deneyimimizi aktarıyorlar. Bununla birlikte, paket yoğunluğu ve alan kullanımı maliyetlere etki ettiği için; hangi parçanın nasıl taşınması gerektiğini inceleyerek, daha az atığın ortaya çıkmasını sağlıyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ