Makine Haber

Gamak, 50 milyon dolarlık yatırımla motor ve jeneratör üretim kapasitesini artıracak

40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Gamak, ihracat hedeflerini büyüttü. Pandemi döneminde ihracat gerçekleştirdiği ülke sayısını artırarak yüzde 50’nin üzerinde büyüme gerçekleştiren şirket, gelecek 3 yıl içinde yapacağı 50 milyon dolarlık yatırımla motor ve jeneratör üretim kapasitesini bir buçuk kat artırmayı hedefliyor.

  • 16 Eylül 2020
Gamak, 50 milyon dolarlık yatırımla motor ve jeneratör üretim kapasitesini artıracak

Elektrik motoru üretiminde Türkiye’nin ilk yerli markası olan, Avrupa’nın önde gelen ülkeleri başta olmak üzere 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Gamak, 2020 yılı ihracat hedeflerini açıkladı. 1 milyon adetlik üretim kapasitesine ve dünyanın birçok ülkesinde güçlü partnerlere sahip olan Gamak, ihracat ağını daha da artırmayı hedefliyor.

“Yerli üretim motorları 40’tan fazla ülkede kullanılıyor”
Gamak’ın, Türkiye’yi elektrik motorunda dışa bağımlılıktan kurtardığını ve katma değerli ürün ihraç eder seviyeye taşıdığını söyleyen yetkililer, “Bugün yerli üretim motorları, Afrika’dan Amerika kıtasına kadar 40’tan fazla ülkede kullanılan şirketin en önemli pazarları arasında Avrupa ve Ortadoğu yer alıyor. 2020 yılında yaşanan pandemiye rağmen ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin sayısını artıran Gamak, 3 yıllık süreçte Orta ve Kuzey Avrupa’da daha da büyümeyi hedefliyor” dediler.

“Yılın ilk 8 ayını yüzde 50’nin üzerinde büyümeyle kapattı”
Pandemiye rağmen, 2020’nin ilk 8 ayını mevcut ve yeni müşterileri ile geçen yıla oranla yüzde 50’nin üzerinde büyüme ile tamamladıklarını aktaran şirket yetkilileri, şöyle konuştular: “Firma, Dudullu’da bulunan 330 bin metrekaresi açık, 50 bin metrekaresi kapalı alana sahip tesislerinde bine yakın çalışanı istihdam ediyor. Gamak’ın fabrikasında, birçok sektör için 0,06 kW’dan-3000 kW’a kadar alçak ve orta gerilimli elektrik motorları ve jeneratör üretiliyor. Pazar ihtiyaçlarını karşılamak ve modernizasyon için geçtiğimiz 3 yılda 70 milyon dolarlık yatırım gerçekleştiren şirket, yatırımının büyük bir kısmını otomasyon ve robotik üretim modellerine yönlendirdi. Gelecek 3 yıl içinde yapılması planlanan 50 milyon dolarlık yatırımla da, motor ve jeneratör üretim kapasitesinin bir buçuk kat artırılması hedefleniyor.”

“Türkiye’de orta gerilim motor üretimi gerçekleştiren ilk firma”
Gamak’ın, Türkiye’de orta gerilim motor üretimi gerçekleştiren ilk firma olduğunu kaydeden yetkililer, “Türkiye’nin en geniş elektrik motoru ürün gamına sahip olan firma, 2020 yılında 3 MW kapasiteli orta gerilim motorlar, Ex-Proof motorlar ve yeni seri tek fazlı motorlarının üretimine başladı. 20212’de üretimini daha da genişletecek olan firma, yapacağı yatırımlarla HES ve RES’ler için rüzgâr ve su türbin jeneratörlerinin 5 MW’a kadar üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyor” diyerek sözlerini noktaladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ