Makine Haber

AİMSAD’ın yeni Başkanı İsmet Toktaş oldu

Ağaç işleme makineleri ve yan sanayisinde faaliyet gösteren üye firmalar arasında iş birliği, dayanışma ve bilgi alışverişini sağlamak amacıyla 2014 yılında kurulan AİMSAD’ın 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Başkanlığa İsmet Toktaş seçildi.

  • 14 Nisan 2021
AİMSAD’ın yeni Başkanı İsmet Toktaş oldu

Ağaç İşleme Makine Sanayicileri Derneği’nin (AİMSAD) 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Başkanlığa İsmet Toktaş seçildi. Toplantıda yapılan tüzük değişiklikleri kapsamında, derneğin isminin ‘Ağaç İşleme Makine Sanayicileri Derneği’ olarak değiştirilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Toktaş: “Yapacağımız hizmetler aynı paralelde devam edecek”
Seçim sonrası konuşma yapan AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Toktaş, “Bildiğiniz gibi yaklaşık yedi yıldır AİMSAD Yönetim Kurulu’nda görev almaktayım. Açıkçası, yeni yönetimde çok büyük bir değişim olmadığını ve aramıza genç arkadaşların katıldığını görebilirsiniz. Yapacağımız hizmetler aynı paralelde devam edecek. Geçen dönemlerde yaptığımız aktiviteleri daha hızlı bir şekilde yapmaya çalışacağız. Bildiğiniz gibi bir yıldır süren ciddi bir pandemi süreci var. Bu nedenle faaliyetlerimizde sarkmalar oldu. Hedeflediğimiz projeleri gerçekleştirmekte zaman zaman zorlanıyoruz. Ama yeni dönemde bunları hayata geçirmeye çalışacağız. Hepimiz aynı gemideyiz. Sektör olarak hepimiz aynı kaptan yemek yiyoruz. Hepimiz birbirimizi korumak ve büyütmek zorundayız” dedi.

“Sektör halen hak ettiği noktaya gelmedi”
Türk ağaç işleme makineleri sektörünün halen hak ettiği noktaya gelmediğini ifade eden Toktaş, şöyle konuştu: “İleriki dönemde, bu sorunların hepsini ortak çözümlerle ve ortak pazarlama etkinlikleriyle çözüme ulaştırmaya çalışacağız. Bu üç yıllık yeni dönemde iletişimi artıracağız. Kendi dönemim için bunu sizlere taahhüt ediyorum. Komitelere gelecek olursak, basın-yayın ve tanıtım ile fuar komitelerini tebrik etmek istiyorum. En başarılı komiteler. Ancak diğer komitelerde çok fazla etkili olamadık. Yeni komite düzenini biraz daha farklı düşünüyoruz. Onayladığımız tüzük değişikliğinin ön gördüğü gibi, komite başkanlarını artık yönetim kurulu belirleyecek. Amacımız; komitelerin yönetim kurulu ile daha iyi bir iletişim halinde olmasını sağlamak.”

Erol: “Birçok önemli proje ve çalışmayı hayata geçirdik”
AİMSAD olarak birçok önemli proje ve çalışmayı hayata geçirdiklerini söyleyen Mustafa Erol ise, “Ama pandemi nedeniyle hayata geçiremediğimiz projelerimiz de oldu. Şahsi fikrim, dernek çatısı altındaki komitelerimizin başarı oranı yüzde 50. Bazı komitelerimiz çok iyi çalıştı ve önemli başarılara imza attı. Basın yayın ve fuar komitemiz başarılı bir yılı geride bıraktı. Bununla beraber imalatçılar komitemizin de bazı çalışmaları çok kıymetli. Eğitim komitemizde de başarılı olduk. Ama maalesef bazı komitelerimiz çalışamadı. Onlarla alakalı da yeni dönemde, yeni çalışmalar ve projeler olacaktır. Mevcut yönetime yakın bir yeni yönetimle devam edeceğiz gibi görünüyor. Ama çok daha aktif bir yönetim olacağını da görüyorum. Pandemiden bir an önce kurtulursak hızlanacağımıza olan inancım tam” ifadelerini kullandı.

Kaçak: “Güncel üye sayımız 66”
Faaliyet raporunu üyelerle paylaşan AİMSAD Genel Sekreteri Arif Onur Kaçak da, şunları aktardı: “Kuruluşumuzun üzerinden yaklaşık yedi yıl geçti. Derneğimizi sektör içerisinde en iyi şekilde temsil etme gayreti içindeyiz. Güncel üye sayımız 66, üyelerimizin yaklaşık yüzde 90-95’i üretici konumunda. Yönetim kurulumuz üç yıllık dönemde 50 toplantı gerçekleştirdi. Bu süreç boyunca altısı yurt içi, 15’i yurt dışı olmak üzere toplam 21 fuara katılım sağladık. Üç yıl içinde 198 adet toplantıya ya katılım sağladık, ya da organize ettik. Bu da gösteriyor ki; AİMSAD olarak üç yıl içerisinde her 5,5 günde ya bir toplantı gerçekleştirmiş, ya da katılım sağlamışız. Pandemiyle birlikte yazılım alt yapıları inanılmaz bir atağa geçti. Bu nedenle hem derneğin, hem de dergimizin web sitesini yeniledik. Online dergi sitemiz, dergimizin yayınlandığı günden beri aktif durumda.”

AİMSAD’ın yeni Yönetim Kurulu:
– İsmet Toktaş (Yönetim Kurulu Başkanı)
– Yesari Yerli (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)
– Gürkan Necipoğlu (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)
– Mustafa Erol (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)
– Kenan Arıcı (Yönetim Kurulu Sayman Üyesi)
– Mevlüt Dinç (Yönetim Kurulu Üyesi)
– Serhan Aksu (Yönetim Kurulu Üyesi)
– Tijen Akoğlu (Yönetim Kurulu Üyesi)
– Ömer Mızrak (Yönetim Kurulu Üyesi)
– Hakan Altun (Yönetim Kurulu Üyesi)
– Kazım Korcan Aloğlu (Yönetim Kurulu Üyesi)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ