Borçelik Teknik Akademi 10’uncu yaşını kutluyor
Borusan Grup şirketlerinden Borçelik tarafından 2014 yılında kurulan Borçelik Teknik Akademi, teknik rollerde tam donanımlı, nitelikli iş gücü yetiştirme hedefiyle faaliyet gösteriyor. Akademi, aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık konularında projeler de gerçekleştiriyor.

Borçelik tarafından, çelik sektöründe iyi eğitilmiş, nitelikli ve gelişen teknolojilere paralel bir şekilde bilgisini sürekli güncelleyen insan kaynağı ihtiyacına cevap vermek amacıyla hayata geçirilen Borçelik Teknik Akademi (BTA) kuruluşunun 10’uncu yılını kutluyor.
10 senede Türkiye’nin en önemli mesleki eğitim kurumlarından biri haline gelen BTA, Türkiye’de sadece çelik değil ilgili tüm sektörler için müşteri beklentilerini bilen, yüksek kalite ve verimliliği hedefleyen, tanımlanan operasyonları olması gerektiği gibi yapabilecek kapasitede ve çalıştığı ekipmanda uzmanlık kazanmış çalışanlar yetiştirilmesini hedefliyor.
Yurt içi ve yurt dışında mesleki ve teknik eğitimin sınırlarını genişletiyor
2020 yılında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirilen BTA, aynı zamanda Türk Akreditasyon Kurumu’ndan da yetki alarak akreditasyon listesine girdi. BTA, “Metal”, “Makine”, “Plastik” ve “Ulaştırma” sektörlerine ait 17 ulusal yeterlilik ve 38 yeterlilik biriminde Türkiye’nin tüm illerinde bireylerin teknik mesleklerde gelişmelerini sağlayabiliyor ve belgelendirme yapabiliyor. teorik eğitim, videolu eğitim, simülasyon ve sahada uygulama olarak dört aşamalı bir eğitim modeli ile hizmet veren BTA, dünyanın ilk vinç simülasyonu gibi geliştirdiği ya da gelişimine katkı sağladığı ileri teknoloji eğitim materyalleriyle, yurt içi ve yurt dışında mesleki ve teknik eğitimin sınırlarını genişletiyor.
Sosyal sorumluluk olarak gördüğü mesleki ve teknik eğitimde, Türkiye’nin geleceği olacak gençlere yönelik geliştirdiği Meslek Lisesi Varsa Gelecek Var programı kapsamında son derece kapsamlı bir eğitim, koçluk ve staj sürecini öğrencilerle buluşturuyor. Program, mesleki ve teknik liselerle kurduğu iş birlikleri sayesinde öğrencilerin iş dünyasındaki başarılarını desteklerken, meslek lisesi öğretmenlerinin eğitimine de katkı sağlayarak sektördeki nitelikli insan kaynağının gelişimine öncülük ediyor.