Özdemir: “Düzce fabrikamızın elektrik ihtiyacının yüzde 60’ını GES’ten karşılayacağız”
Düşük karbonlu üretime geçiş sürecini destekleyecek adımlar atmaya devam ettiklerini ifade eden Masdaf Genel Müdürü Erhan Özdemir, Düzce fabrikalarının çatısına kurdukları 631 kWp gücündeki güneş enerjisi santrali ile yıllık elektrik ihtiyaçlarının yüzde 60’ını karşılayacaklarını dile getirdi.
Sürdürülebilirlik hedeflerini destekleyecek yatırımlarına devam eden Masdaf, Düzce’de bulunan fabrikasının çatısına kurduğu 631 kWp gücündeki güneş enerjisi santrali (GES) ile yıllık 655 MWh elektrik üretecek. GES yatırımı ile yıllık elektik ihtiyacının yüzde 60’ını güneşten karşılayacak olan Masdaf, 472 ton/yıl karbon salınımını önleyecek. Şirket böylece her yıl 8 bin 685 ağacın CO₂ nötrleme kapasitesine denk gelen miktarda doğaya katkı sağlayacak.
“Çevreci adımlar atmaya devam edeceğiz”
Masdaf Genel Müdürü Erhan Özdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Masdaf olarak, sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerimizin odağına alarak, çevreci adımlar atmaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamda düşük karbonlu üretime geçiş sürecimizi destekleyecek ve bizi, 2030 taahhütlerimize yaklaştıracak tüm fırsatları değerlendiriyoruz. Düzce fabrikamızda hayata geçirdiğimiz güneş enerjisi santrali yatırımımızla da karbon ayak izimizi azaltmayı ve çevresel etkilerimizi minimize etmeyi hedefledik. Çevreci pompa teknolojilerimizin üretim sürecinde enerjimizin yüzde 60’ını yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılayacak olmak ve böylece yıllık 472 ton karbon salınımını önlemek bizleri heyecanlandırıyor. Sürdürülebilir yarınlar için önümüzdeki yıllarda da çevreci adımlar atmaya devam edeceğiz.”